ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Σονάτα του σεληνόφωτος»

σονάτα-του-σεληνόφωτος-698189

Η θεατρική ομάδα «Ομπρέλα» παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική πρόταση στο κοινό

Η θεατρική ομάδα «Ομπρέλα» παρουσιάζει στο κοινό τη «Σονάτα του σεληνόφωτος» του Μπετόβεν, με μια διαφορετική προσέγγιση που βασίζεται στην παντομίμα και αφηγείται με πολύ εκφραστικό τρόπο μία υπέροχη ιστορία. Η πρωτότυπη παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο Χωριό του Αη – Βασίλη, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 11.25 στο Χωριό του Αη – Βασίλη και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο «Ξενία» Βόλου, στην εκδήλωση της Περιφέρειας για το ΕΕΚ.

Με επικεφαλής της ομάδας τη σκηνοθέτιδα Δήμητρα Παππά, η «Ομπρέλα» επιχειρεί ένα πάντρεμα παντομίμας, βωβού θεάτρου, κλασικής μουσικής, Dubstep, αλλά και Waltz.

Η δημιουργός της ομάδας έδωσε το στίγμα και τη φιλοσοφία της προσπάθειας, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα μέλη είναι ερασιτέχνες με κοινή αισθητική και αγάπη για το θέατρο, οι οποίοι ξεδιπλώνουν πάνω στη σκηνή τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

«Πατήσαμε επάνω στις νότες της «Σονάτας του σεληνόφωτος». Με ένα έργο παντομίμας και βωβού θεάτρου αγγίζοντας ολοένα τη μουσική από όλες τις πλευρές, ερωτοτροπώντας στο πεντάγραμμο και ανταλλάζοντας τα κλειδιά του σολ και του φα, προέκυψε ένα έργο που αποτελείται από έξι σκηνές και πέντε χαρακτήρες διαφορετικού βεληνεκούς που δείχνουν την κρίση τους πάνω στη δραματική αυτή ιστορία που δεν λείπουν και τα κωμικά στοιχεία. Μια ιστορία που για λίγο θα μας ταξιδέψει σε έναν άλλο χρόνο. Μια ιστορία αγάπης στα αθώα χρόνια των 16 έρχεται αντιμέτωπη με τα «πρέπει» και τα «δήθεν» της εποχής και παλεύοντας να βγει νικήτρια τσαλακώνεται και μαραζώνει» αναφέρει η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι συντελεστές της ομάδας με σειρά εμφάνισης είναι οι Τώνια Κιουπελόγλου, Δήμητρα Παππά, Μαριέττα Κλάρα, Μάκης Τασιάς, Γιάννης Β.

Η ηρωίδα του έργου προσπαθεί να βρει τη γαλήνη όταν καλείται να περάσει από την παιδικότητα, την ευαισθησία, τον ρομαντισμό, τον έρωτα, την προσμονή των εφηβικών χρόνων, στην πάλη εναντίον του χρήματος και του πλούτου των ενηλίκων. Να συνειδητοποιήσει και να ζυγίσει την απόφασή που δεν παίρνει μόνη, αλλά με την επιβολή της μητέρας της προκαλώντας αντιπαραθέσεις, βία και κλάμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου