ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία με τοπικό χρώμα

συναυλία-με-τοπικό-χρώμα-699234

Η Βολιώτισσα Μαρίτα Παπαρίζου στη συναυλία της ορχήστρας «I Solisti Veneti» στη μνήμη του μαέστρου Claudio Scimone

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 20.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» τους «Σολίστες της Βενετίας» («I Solisti Veneti»), την πιο φημισμένη ορχήστρα δωματίου της Ιταλίας.

Στη συναυλία συμμετέχει η Βολιώτισσα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου, η οποία έχει συνεργαστεί με τους «Σολίστες της Βενετίας», πραγματοποιώντας διάφορες συναυλίες ανά την Ευρώπη, καθώς και στο βραβευμένο προσωπικό της δίσκο «Vivaldi Ma non Solo».

Η ορχήστρα ιδρύθηκε στην Πάντοβα το 1959 από τον Claudio Scimone, μαθητή του Δημήτρη Μητρόπουλου. Ο Claudio Scimone παρέμεινε διευθυντής της μέχρι τον θάνατό του τον Σεπτέμβριο του 2018.

Μέχρι σήμερα οι «Σολίστες της Βενετίας» έχουν δώσει περισσότερα από 6.000 κοντσέρτα σε πάνω από 90 χώρες, έχουν λάβει μέρος στα σπουδαιότερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής, έχουν ηχογραφήσει περισσότερα από 350 LP, CD και DVD, έχουν τιμηθεί με δεκάδες βραβεία (συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Grammy και του βραβείου «Una Vita per la Musica» για το σύνολο της καλλιτεχνικής τους προσφοράς) και έχουν συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές και σολίστες της εποχής μας, όπως οι Placido Domingo, Andrea Bocelli, José Carreras, June Anderson, Marilyn Horne, Ruggero Raimondi, Samuel Ramey, Lucio Dalla και Massimo Ranieri.

Η συναυλία που θα δώσουν οι «Σολίστες της Βενετίας» στο ΚΠΙΣΝ είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή και, για περισσότερο από μισό αιώνα, αρχιμουσικό τους Claudio Scimone, που απεβίωσε πρόσφατα. Μαζί τους θα είναι η διακεκριμένη Ελληνίδα κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου που θα ερμηνεύσει με μοναδικό τρόπο άριες από όπερες του Vivaldi.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου