ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικό οδοιπορικό νοσταλγίας και μνήμης από το «Εγγλεζονήσι»

μουσικό-οδοιπορικό-νοσταλγίας-και-μν-701648

Με ένα μουσικό οδοιπορικό στα μικρασιατικά παράλια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Το Εγγλεζονήσι» ολοκληρώνει τον ετήσιο κύκλο εκδηλώσεών του για τα «30 χρόνια Εγγλεζονήσι». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 18.30, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας (Σταδίου – Μανδηλαρά), με τη συνεργασία της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης & Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Δ/νσης Πολιτισμού του ΔΕΟΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η μικτή χορωδία ενηλίκων του Συλλόγου, με μαέστρο τη Στάσα Τζάλα, θα μας ταξιδέψει νοερά με τα τραγούδια της στην Πόλη και στη θάλασσα του Μαρμαρά, στη χερσόνησο της Ερυθραίας και τη Σμύρνη και μετά την καταστροφή του 1922, στον Πειραιά όπου συγκεντρώνονται σχεδόν όλοι οι μουσικοί που ασχολούνταν με την παλιά σμυρναίικη μουσική και οι μεγάλοι συνθέτες που μεταφυτεύουν το μικρασιάτικο δημοτικό και αστικό λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα, στα χρόνια της προσφυγιάς.

Είναι η ονομαζόμενη εποχή του ρεμπέτικου, που αρχίζουν σιγά – σιγά να ενστερνίζονται και οι Σμυρνιοί συνθέτες.

Τη χορωδία θα πλαισιώσουν οι μουσικοί Τρύφων Καρατζιόλης βιολί, Γιώργος Διαμαντόπουλος κανονάκι, Αντώνης Βούλγαρης λαούτο και Φανή Μπαρμπή κρουστά.

Τα τραγούδια θα προλογίσουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ζέτα Ιωαννίδου και Γιάννης Παπανικολάου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου