Το CineDoc Βόλου πάει σχολείο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-28, 12:02:49
Το CineDoc Βόλου πάει σχολείο

Το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, δια των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Δήμου Βόλου, διοργανώνει το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 από 10.00- 14.00, στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», κινηματογραφικό αφιέρωμα με ταινίες για μικρούς και μεγάλους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, θα προβληθεί η ταινία «Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» (διάρκεια 129΄και κατάλληλο για ηλικίες 12+) και το «Ερωτευμένος με το Σινεμά» (διάρκεια 10΄, κατάλληλο για ηλικίες 8+). Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει Εργαστήριο για Εκπαιδευτικούς και Μαθητές «Πώς να Φτιάξετε μια Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο σας», με τον κ. Δημήτριο Γουλή, διδάσκοντα (μέλος ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Κινηματογράφου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους. Ελεύθερη Είσοδος | Πρόσβαση για ΑμεΑ

Φέτος, για τρίτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ «CineDoc» φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Αφιέρωμα Παιδικού & Νεανικού Κινηματογράφου». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν: Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Πληροφορίες: https://www.cinedoc.gr/

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=