ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας σε Μεταξουργείο και «Αχίλλειον»

προβολή-ταινίας-σε-μεταξουργείο-και-707925

Με την ταινία «Χωρίς αγάπη» σε σκηνοθεσία Αντρέι Ζβιάνγκιντσεφ συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21.30.

Πρωταγωνιστούν Μαριάνα Σπίβακ, Αλεκσέι Ρόζιν, Μάτβεϊ Νόβικοφ.

Ακαταμάχητη και καθηλωτική ιστορία μιας οικογένειας που περνά κρίσιμες ώρες, καθώς, ενώ το ζευγάρι χωρίζει, εξαφανίζεται ο μοναδικός γιος. Ειδικό βραβείο της επιτροπής στο 70ό φεστιβάλ Καννών, βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Λονδίνου, η επίσημη συμμετοχή της Ρωσίας για το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η Ζένια και ο Μπόρις βρίσκονται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Οι συνεχείς καβγάδες επηρεάζουν τη σχέση με τον 12χρονο γιο τους Αλιόσα, ο οποίος μια μέρα εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Οι μπεργκμανικές «Σκηνές από έναν γάμο» αποκτούν σκοτεινούς θριλερικούς τόνους, με τον πάντα αλληγορικό δημιουργό της «Επιστροφής» να σχολιάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας του με βιτριολικά καίριο και βαθιά απαισιόδοξο τρόπο.

Από την πρώτη του ταινία, τη βραβευμένη με Χρυσό Λιοντάρι «Επιστροφή» του 2003, ο Αντρέι Σβιάγκιντσεφ κρατά μια πολύ επιφυλακτική στάση απέναντι στις διαθέσεις των ανθρώπων για ειλικρινή συνύπαρξη. Χρησιμοποιώντας συχνά βιβλικές αναφορές (η θυσία του Αβραάμ, η ιστορία του Ιώβ), από την εσωστρεφή «Αποξένωση» μέχρι τη ντοστογεφσκική «Έλενα» και τον υπαρξιακό «Λεβιάθαν», έχει κατασκευάσει μόλις σε τέσσερις ταινίες ένα σκοτεινά γοητευτικό κινηματογραφικό σύμπαν που η χρεοκοπία των αξιών και τα ανεξέλεγκτα ανθρώπινα πάθη έχουν παγιδέψει τους κατοίκους σε μια επίγεια κόλαση.

Πρόκειται για μια αγωνιώδη και βλοσυρή διασκευή των «Σκηνών από έναν γάμο», μια πεντακάθαρη περιγραφή των αδιέξοδων σύγχρονων σχέσεων (σε επίπεδο προσωπικό, οικογενειακό και βαθιά πολιτισμικό) και μια επώδυνα ειλικρινή ταινία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου