ΕΞΟΔΟΣ

Πάρτι με άρωμα ρετρό

πάρτι-με-άρωμα-ρετρό-454585

Αποκριάτικο χορό με ρετρό χρώμα διοργανώνει ο Εικαστικός Σύλλογος Βόλου το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ, στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου. Θέμα της βραδιάς είναι η περίοδος 1929-1930 και η περίοδος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στην σύγχρονη εποχή. Οι διοργανωτές προσκαλούν τους πάντες σε μια βραδιά ξέφρενη και νοσταλγική, που θα συνοδεύεται από ανάλογες ενδυματολογικές προτάσεις, μουσική, χορό και αποκριάτικη διάθεση. Την βραδιά θα ανοίξουν η Αννίτα Λεφάκη (πιάνο) και η Σοφία Καγιά (φωνή), ερμηνεύοντας τραγούδια του ’30 και στην συνέχεια ο Κώστας Κολέτσιος σε ρόλο dj θα απογειώσει χορευτικά τους προσκεκλημένους με χορευτική μουσική εποχής και όχι μόνο.

Τα μέλη του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου, επιστρατεύουν το μεράκι και την φαντασία τους, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στο πεδίο των πολιτιστικών τεκταινόμενων. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Ποδιάς «προσπαθούμε να γίνουμε περισσότερο γνωστοί στην κοινωνία του Βόλου και μέσω του πάρτι που διοργανώνουμε, θα δώσουμε εικαστική διάσταση στο θέμα που επιλέξαμε. Στόχος μας, προσθέτει ο ίδιος, είναι να προσεγγίσουμε την παγκόσμια κρίση του ’30 από εντελώς διαφορετική ματιά και όχι από την μίζερη πλευρά του. Γι’ αυτό τον λόγο θα υπάρχει προβολή με εικόνες της εποχής, οι παριστάμενοι θα είναι ντυμένοι με το dress code της συγκεκριμένης περιόδου και θα ξεφαντώσουν σε έναν χώρο ιστορικό, την Εξωραϊστική, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς του παρελθόντος». Το κεφάτο κάλεσμα εντάσσεται, όπως προαναφέρθηκε, στο πνεύμα των ημερών και όσοι επιθυμούν, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, μπορούν να προσέλθουν.

Στο μεταξύ, ο Εικαστικός Σύλλογος Βόλου, που διαθέτει 34 εγγεγραμμένα μέλη, όλα αποφοίτους Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών, σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του, με φόντο την τέχνη και την επικοινωνία. Όπως επισημαίνει ο Νίκος Ποδιάς «στόχος μας είναι να διοργανώνονται εκθέσεις στην διάρκεια της χρονιάς, είτε με ομαδικό είτε με ατομικό χαρακτήρα, διότι βασικός μας στόχος είναι η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων, οι οποίες συμβάλουν στην προσωπική μας εξέλιξη». Οσοι επιθυμούν να ενταχθούν στους κόλπους του Συλλόγου, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο στο τηλέφωνο 6942945790, για περισσότερες πληροφορίες.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου