ΕΞΟΔΟΣ

«Ενα κάποιο τέλος»

ενα-κάποιο-τέλος-833613

Προβολή ταινίας στο Μεταξουργείο και το «Αχίλλειον»

Με την ταινία «Ενα κάποιο τέλος» σε σκηνοθεσία Ρίτες Μπάτρα συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί μεθαύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21.30.

Πρωταγωνιστούν Τζιμ Μπρόντμπεντ, Χάριετ Γουόλτερ, Μισέλ Ντόκερι, Εμιλι Μόρτιμερ, Μπίλι Χάουλ, Τζο Αλγουιν, Φρέγια Μέιβορ, Μάθιου Γκουντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

Ενα βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα του Τζούλιαν Μπαρνς πάνω στη μνήμη και στις αξίες της ζωής διασκευάζεται κομψά, μα συγκρατημένα και με λιγοστές εντάσεις από τον σκηνοθέτη του ευαίσθητου «The Lunchbox».

Ο Τόνι Γουέμπστερ ζει μια απομονωμένη, ήρεμη ζωή, ώσπου η είδηση για την ύπαρξη μιας ασυνήθιστης διαθήκης τον «επιστρέφει» στο παρελθόν και τον αναγκάζει να αναλογιστεί για ορισμένα νεανικά λάθη του. Το βασικότερο όλων σχετίζεται με τον πρώτο και επώδυνο έρωτά του για τη μυστηριώδη Βερόνικα.

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζούλιαν Μπαρνς (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο») η λιτή και χαμηλόφωνη ταινία του Ινδού Ρίτες Μπάτρα μιλά κατευθείαν στην καρδιά. Είναι δύσκολο να αντισταθείς στη γοητεία ενός δεξιοτεχνικά φτιαγμένου φιλμ που πίσω από τη ράθυμη φινέτσα και τον κυνικό βηματισμό του κρύβει ένα μεγαλείο ψυχής που μπορεί να συγκριθεί με τα έργα των Καμί, Φρις, Μπάνβιλ. Ο σκηνοθέτης Ρίτες Μπάτρα που προ 4ετίας είχε δημιουργήσει το ιδιότυπο θαυμάσιο ρομάντζο «Lunchbox», χωρίζει το φιλμ σε δύο μέρη, ακολουθεί τη λογική του μυθιστορήματος και βάζει το παρελθόν του ήρωα να τον στοιχειώνει. Η πλάνη της μνήμης δεν είναι απλώς ένα αθώο παιχνίδι που παίζει ο χρόνος με το μυαλό του Τόνι. Είναι η υποψία που θα τον οδηγήσει σε ριζική ανατροπή της βεβαιότητας μιας ζωής και η αναγκαστική αμφισβήτηση όλων όσα γνωρίζει. Τα μυστικά του έργου αργούν να αποκαλυφθούν και ακολουθούν τη λογική ενός ψυχολογικού θρίλερ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου