ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο «Αχίλλειον»

φεστιβάλ-ταινιών-μικρού-μήκους-στο-α-839033

Φεστιβάλ ιταλικών ταινιών μικρού μήκους με τίτλο «10 ταινίες μικρού μήκους στον γύρο του κόσμου» θα παρουσιαστεί στο «Αχίλλειον» σήμερα Τρίτη 30 και αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 20.30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Για δεύτερη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και η Κινηματογραφική Κοινότητα φιλοξενούν το φεστιβάλ στo πλαίσιo του Δικτύου Ελληνοιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL Λέρου, που συνεργάζεται με ιταλοελληνικούς συλλόγους και φέρνει στην Ελλάδα το 3° φεστιβάλ ιταλικών ταινιών μικρού μήκους «10 Corti in giro per il mondo».

Οι ταινίες, που διατίθενται δωρεάν από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου Μικρού Μήκους σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και της Διεθνής Συνεργασίας, αντιπροσωπεύουν μια επιλογή από τα πιο ενδιαφέροντα και αντιπροσωπευτικά έργα των Ιταλών σκηνοθετών τα τελευταία δύο χρόνια στα είδη της κωμωδίας, του δράματος και του ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες μικρού μήκους, σε ιταλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους, συγκεντρώνονται σε δύο DVD διαρκείας περίπου 80’ το καθένα, για να διευκολυνθεί η προβολή σε δύο βράδια.

Θα παρουσιαστούν οι ταινίες «Εντομα» του Gianluca Manzetti, «Ab Ovo» του Luca Ferri, «Birthday» του Alberto Viavattene, «Αναπνοή» σε σκηνοθεσία Andrea Brusa e Marco Scotuzzi, «Denise» της Rossella Inglese, «Koala» της Cristina Puccinelli, «Pastarelle» του Gianluca, «Manzetti – Timballo» του Maurizio Forcella, «Bismillah» του Alessandro Grande, «Yonder» του Roberto Cinardi.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου