ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο δικός μας Μπάμπης»

ο-δικός-μας-μπάμπης-732443

Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από τότε που η κοινωνία του Βόλου και ιδιαίτερα η κοινότητα των Σοφαδιτών της πόλης χαιρέτησαν για πάντα τον διακεκριμένο χοροδιδάσκαλο και ερευνητή της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης Μπάμπη Μούτσελο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, του οποίου υπήρξε δραστήριο μέλος, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την προσφορά του στη διάσωση του λαϊκού μας πολιτισμού, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ο δικός μας Μπάμπης», ένα αφιέρωμα στη μακρόχρονη πορεία του στον χώρο της Εκπαίδευσης, στη διδασκαλία του χορού, στην έρευνα και καταγραφή ανά την Ελλάδα παραδοσιακών χορών και ακουσμάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό του Βόλου.

Ο Σύλλογος Σοφαδιτών, εκτός από δική του αναφορά στη σχέση του Μπάμπη με την ιδιαίτερη πατρίδα του και τους Σοφαδίτες του Βόλου, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα για συμμετοχή σε κάποιο σχετικό αφιέρωμα προς τιμή του φορέων με τους οποίους είχε συνεργαστεί ο Μπάμπης Μούτσελος, κάλεσε και με προθυμία ανταποκρίθηκαν και παίρνουν μέρος στην εκδήλωση οι εξής: Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων με το χορευτικό του τμήμα, που θα αποδώσει χορούς της γενέτειρας. Η Eνωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας, που θα αναφερθεί στην προσφορά του Μπάμπη στην Εκπαίδευση. Η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Μαγνησίας. Το Κέντρο Λαογραφίας Εκπαιδευτικών Μαγνησίας με το χορευτικό του. Ο στενός του συνεργάτης δρ. Φυσικής Αγωγής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας Γιάννης Πραντσίδης. Ο Σύλλογος Χοροστέκι Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε. με το χορευτικό του.

Το πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα θα συνοδεύεται από παραδοσιακή ορχήστρα που αποτελείται από τους καταξιωμένους μουσικούς Σταύρο Κουσκουρίδα κλαρίνο, Στέφανο Γεωργίου βιολί, Γιώργο Πάγκαλο λαούτο και τραγούδι, Θανάση Δραγάνη λαούτο και Γιώργο Μαγαλιό κρουστά και τραγούδι. Τέλος, όλη η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από προβολή άφθονου φωτογραφικού υλικού, που θα «ζωντανέψει» την πολυποίκιλη δράση του Μπάμπη Μούτσελου.

«Η εκδήλωση είναι ένας φόρος τιμής που τον χρωστάμε στον Μπάμπη μας…», όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας Ελένη Παπαλοπούλου -Τσέργα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου