ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η ψυχή και το σώμα» στο Μεταξουργείο και στο «Αχίλλειον»

η-ψυχή-και-το-σώμα-στο-μεταξουργείο-κ-734396

Με την ταινία «Η ψυχή και το σώμα» σε σκηνοθεσία Ιλντικο Ενιέντι συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στο «Αχίλλειον», με ώρα έναρξης 21.30.

Πρωταγωνιστούν Αλεξάντρα Μπορμπέλι, Γκέζα Μορτσάνι.

Το βραβευμένο με τη Χρυσή Αρκτο φιλμ της Ιλντικο Ενιέντι, ένα εκκεντρικό love story, ρομαντικό μέχρι θανάτου (αλλά και ζωής).

Το σκηνικό από μόνο του αντιθετικό, απ’ αυτά που φτιάχνουν ωραίες ερωτικές ιστορίες παραδομένες στο γοητευτικό μυστήριο μιας απιθανότητας. Σ’ ένα σφαγείο στη Βουδαπέστη, μια νεοφερμένη υπεύθυνη ελέγχου ποιότητας και ο αρκετά μεγαλύτερός της οικονομικός διευθυντής ανακαλύπτουν πως κάθε βράδυ βλέπουν τα ίδια όνειρα. Η αλαφροΐσκιωτη Μαρία ζει σε έναν κόσμο που οι κανόνες αποτελούν «Ευαγγέλιο» και η επαφή με τον περίγυρο είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

«Η ψυχή και το σώμα» πιθανότατα δεν θα λειτουργούσε το ίδιο απολαυστικά αν έλειπαν από το καστ η Αλεξάντρα Μπορμπέλι και ο Γκέζα Μορτσάνι. Είναι παραπάνω από εμφανές πως η Ενιέντι βασίζει πολλά στα φορτωμένα με ανείπωτες σκέψεις βλέμματα των πρωταγωνιστών της, προκειμένου να χτίσει πάνω στο καδράρισμά τους ένα φιλμ που να γιορτάζει την παραδοξότητα και το απίθανο. Και τελικά, το ενήλικο παραμύθι που μας προσφέρει είναι απ’ αυτά που όχι απλώς καλοδέχεσαι τη σύμβασή τους, αλλά ο θεατής βρίσκεται χωρίς να το πολυκαταλάβει γοητευμένος απ’ τα ερωτήματα και τη διαύγεια της οπτικής τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου