ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στο CineDoc Βόλου με έναν ύμνο στη δύναμη της θέλησης και της φιλίας

πρεμιέρα-στο-cinedoc-βόλου-με-έναν-ύμνο-στη-δ-741296

Πιστό στην υπόσχεσή του να προβάλει ντοκιμαντέρ που έχουν στόχο να ενημερώσουν, να εμπνεύσουν και να ενθαρρύνουν τον διάλογο, το CineDoc Βόλου κάνει την πρεμιέρα του το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ώρα 19.30, στο «Αχίλλειον», με την βραβευμένη ταινία «Επιστροφή στην Κορυφή» του σκηνοθέτη Στρατή Χατζηελενούδα, παρουσία των συντελεστών της ταινίας.

Πρωταγωνιστής ο Λεωνίδας, ένας 33χρονος σε αναπηρικό αμαξίδιο, και η παρέα του. Όλοι θέλουν να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου- στον μεγαλοπρεπή Μύτικα. Όταν ο Λεωνίδας ήταν 23 χρονών επέστρεφε με την μηχανή του από τον Όλυμπο και ένα ατύχημα τον άφησε με αναπηρία. Από εκείνη τη μέρα δεν σταμάτησε να σκέφτεται την κορυφή. Και είχε την επιθυμία να γυριστεί σε ταινία η ανάβαση, προκειμένου να λειτουργήσει ως πηγή ενδυνάμωσης για ανθρώπους που βρίσκονταν στη θέση του, αλλά όχι μόνο.

Το ντοκιμαντέρ «Επιστροφή στην Κορυφή» είναι για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα, καθώς είναι ένας feelgood ύμνος στη δύναμη της θέλησης και της σημασίας να ακολουθούν όλοι τα όνειρά τους, της φιλίας και της punk rock μουσικής (ο ίδιος ο Λεωνίδας είναι μουσικός και η πρωτότυπη μουσική της ταινίας είναι των Vodka Juniors, ενός ελληνικού punk rock συγκροτήματος).

Συμπληρωματικά στο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί, η ομάδα του CineDoc Βόλου δημιούργησε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με μαρτυρίες και συμβουλές συμπολιτών μας (ορειβατών και διασωστών) για την γοητεία αλλά και τους κινδύνους που κρύβει ο Όλυμπος.

Ωστόσο, επειδή ένα καλό ντοκιμαντέρ οφείλει να το ακολουθεί μια καλή συζήτηση, κοντά στο κοινό του Βόλου θα είναι και οι συντελεστές της ταινίας να μιλήσουν για το τόσο δύσκολο και ενδιαφέρον πόνημα και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού. Και η συζήτηση θα συνεχιστεί στο φουαγιέ του «Αχίλλειον», σε μια μικρή δεξίωση με εκλεκτά κρασιά του «κτήματος Μίγα» από την κάβα «μποτίλια» και εδέσματα από τον «Καρακάνα».

Για τις προβολές του CineDoc προπωλούνται από φέτος εισιτήρια στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «έντεκα» (Γκλαβάνη 86 με Τ. Οικονομάκη, τηλ: 2421108873), εργάσιμες ημέρες και ώρες, και στο ταμείο του «Αχίλλειον» την ημέρα της προβολής, από τις 18.30.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ κανονικό, 4 ευρώ φοιτητικό και ΑμεΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου