ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρεμιέρα με «Αΐντα» στο «Αχίλλειον»

πρεμιέρα-με-αΐντα-στο-αχίλλειον-747312

Με την παρουσίαση της μυθικής «Αΐντα» του Giuseppe Verdi, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 19.55 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η σεζόν 2018 -΄19 του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» με τη μετάδοση συγκλονιστικών παραστάσεων όπερας στο «Αχίλλειον», στον Βόλο.

Για όγδοη χρονιά συνεχίζεται με νέες παραγωγές το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που εξασφάλισε ο όμιλος «Αντέννα», συνδέοντας απευθείας τη Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης με 70 χώρες σε έξι ηπείρους, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Στην πόλη του Βόλου προγραμματίζεται η ανανέωση, για ακόμη μια σεζόν, της συνεργασίας ανάμεσα στον όμιλο «Αντέννα» και τον Δήμο Βόλου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., στο πλαίσιο του προγράμματος «The Met: Live in HD», το οποίο εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πολιτισμού. Όπως είναι γνωστό το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας, παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Η ανανέωση της συνεργασίας θα δώσει και φέτος την ευκαιρία στους φίλους της όπερας στον Βόλο, αλλά και στις γειτονικές πόλεις – ένα ειδικό κοινό φιλοτέχνων – να απολαύσουν αριστουργήματα της όπερας. Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα τις προηγούμενες σεζόν προβολής, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το βολιώτικο φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης και βρίσκει μια διέξοδο σε υψηλής ποιότητας θεάματα.

Το νέο πρόγραμμα της Met Opera για την περίοδο 2018 – 2019 είναι εκπληκτικό και περιλαμβάνει ακόμη δέκα μοναδικές παραστάσεις που θα εντυπωσιάσουν το κοινό. Συνολικά περιλαμβάνει τις παρακάτω παραγωγές: «Αΐντα» του Verdi (6 Οκτωβρίου στις 19.55), «Σαμψών και Δαλιδά» του Camille Saint-Saëns (20 Οκτωβρίου στις 19.55), «Το Κορίτσι της Δύσης» του Puccini (27 Οκτωβρίου στις 19:55), «Μάρνι» των Muhly/ Wright (10 Νοεμβρίου στις 19.55), «Λα Τραβιάτα» του Verdi (15 Δεκεμβρίου στις 19.55), «Αντριάνα Λεκουβρέρ» του Cilea (12 Ιανουαρίου στις 19.55), «Κάρμεν» του Bizet (2 Φεβρουαρίου στις 19.55), «Το Κορίτσι του Συντάγματος» του Donizetti (2 Μαρτίου στις 19.55), «Βαλκυρίες» του Wagner (30 Μαρτίου στις 18.00), «Οι Διάλογοι των Καρμελιτών» του Poulenc (11 Μαΐου στις 19.00).

Εκτός από τα παραπάνω αριστουργήματα της λυρικής τέχνης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνεντεύξεις και σκηνές από τα παρασκήνια και να γνωρίσουν τους κορυφαίους ηθοποιούς, μαέστρους, σκηνοθέτες και χορογράφους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://doepap.gr/ ή στο τηλέφωνο 2421082870, πληροφορίες Λευτέρης Καραμανλάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου