ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κινηματογραφική πρεμιέρα στο Μεταξουργείο στη Νέα Ιωνία

κινηματογραφική-πρεμιέρα-στο-μεταξο-751359

Ξεκινούν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, για 36η συνεχή χρονιά, οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Οι προβολές ξεκίνησαν το 1983 από τον Δήμο Ν. Ιωνίας με την πρωτοβουλία μίας μικρής ομάδας κινηματογραφόφιλων της πόλης, στον χώρο που συστεγάζονταν τότε το ΚΑΠΗ του Δήμου. Την περίοδο 1986 -1987 μεταφέρονται στον κινηματογράφο «Λυρικό», ο οποίος στη συνέχεια μετατράπηκε σε σούπερ μάρκετ ακολουθώντας την τύχη των περισσοτέρων αιθουσών της χώρας. Τότε συστήνεται και ο σύλλογος Κινηματογραφική Κοινότητα που αναλαμβάνει την όλη ευθύνη και επιμέλεια. Στη συνέχεια οι προβολές επιστρέφουν στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας και από το 1988 και μετά, βρίσκουν κατά καιρούς στέγη στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Ιωνίας, στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση «Ιωνία» και τέλος στον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου.

Ολα αυτά τα χρόνια η παρουσία της Κινηματογραφικής Κοινότητας είναι συνεχής και αδιάλειπτη με ένα πρόγραμμα που ξεκινά κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου και λήγει στα τέλη του Μαΐου.

Οι προβολές γίνονται κάθε Παρασκευή στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και κάθε Δευτέρα στο «Αχίλλειον» στον Βόλο, με ώρα έναρξης 21.30.

Η εναρκτήρια προβολή

Η αυλαία της νέας κινηματογραφικής περιόδου ανοίγει με την ταινία «Ερωτες και φιλίες» που θα προβληθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου. Η ταινία, συμπαραγωγής Ιρλανδίας, Γαλλίας, Ολλανδίας 2016, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γουίτ Στίλμαν και σενάριο Γουίτ Στίλμαν. Πρωταγωνιστούν Κέιτ Μπέικινσεϊλ, Στίβεν Φράι, Κλόε Σεβινί, Χαβιέ Σαμουέλ.

Ο Γουίτ Στίλμαν διασκευάζει τη «Λαίδη Σούζαν» της Τζέιν Οστεν για να αναδείξει εκ νέου όλα όσα ανέκαθεν τον απασχολούσαν: τα σαθρά θεμέλια της υψηλής κοινωνίας, τη σκοτεινή δύναμη της γλώσσας, την ελαφρότητα του δράματος, τα screwball παιχνίδια εξουσίας.

Το πρόγραμμα της χρονιάς

Σύμφωνα με το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου προβάλλεται η «Λαίδη Μάκμπεθ», αγγλική ταινία εποχής, σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Ολντρόιντ και πρωταγωνιστές τους Φλόρενς Πιού, Κόσμο Τζάρβις, Πολ Χίλτον, Ναόμι Και.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και Δευτέρα 15 Οκτωβρίου σειρά έχει «Η τελευταία οικογένεια», πολωνική παραγωγή, σε σκηνοθεσία Γιαν Ματουζίνσκι, με πρωταγωνιστές τους Αντρζέι Σεβερίν, Νταβίντ Ογκρόντνικ, Αλεξάντρα Κονιέτσνα, Αντρζέι Χάιρα και πηγή έμπνευσης την ζωή του Πολωνού ζωγράφου Ζντζίσλαβ Μπεκσίνσκι.

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία «Η Ψυχή και το Σώμα», ουγγρική παραγωγή, σε σενάριο και σκηνοθεσίαβ Ιλντικο Ενιέντι, με πρωταγωνιστές τους Αλεξάντρα Μπορμπέλι, Γκέζα Μορτσάνιι. Το βραβευμένο με τη Χρυσή Αρκτο φιλμ, ένα εκκεντρικό, αλλά και ρομαντικό love story.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου «Ο Πιλότος», σε σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Μπόρενζταϊν, απογειώνει το κινηματογραφικό ενδιαφέρον. Πρωταγωνιστούν Ρικάρντο Νταρίν, Οσκαρ Μαρτίνεζ, Ινμα Κουέστα, σε ένα δυνατό «πολιτικό» φιλμ.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου προβάλλεται το φιλμ «The Florida Project», σε σκηνοθεσία Σον Μπέικερ. Πρωταγωνιστούν Γουίλεμ Νταφό, Μπρούκλιν Πρινς, Μπρία Βινάιτε, Βαλέρια Κότο, σε μια ταινία με πλήθος βραβείων και υποψηφιότητα β΄ ρόλου Χρυσής Σφαίρας για το Γουίλεμ Νταφόε.

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου ακολουθεί η ταινία «Ενα Κάποιο Τέλος», σε σκηνοθεσία Ρίτες Μπάτρα. Πρωταγωνιστούν Τζιμ Μπρόντμπεντ, Χάριετ Γουόλτερ, Μισέλ Ντόκερι, Εμιλι Μόρτιμερ Μπίλι Χάουλ, Τζο Αλγουιν, Φρέγια Μέιβορ, Μάθιου Γκουντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ. Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα του Τζούλιαν Μπαρνς πάνω στη μνήμη και στις αξίες της ζωής.

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα προβληθεί «Η Χορεύτρια», σε σκηνοθεσία Στέφανι Ντι Τζούστο. Πρωταγωνιστούν Σοκό, Λίλι Ρόουζ Ντεπ, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μελανί Τιερί, σε ένα φωτογενές και γοητευτικό φιλμ.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου προβάλλεται το «Χωρίς Αγάπη» του σκηνοθέτη Αντρέι Ζβιάνγκιντσεφ. Πρωταγωνιστούν Μαριάνα Σπίβακ, Αλεκσέι Ρόζιν, Μάτβεϊ Νόβικοφ. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, επίσημη υποβολή της Ρωσίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου έχει τον λόγο «Μια Φανταστική Γυναίκα» σε σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Λέλιο. Πρωταγωνιστούν Ντανιέλα Βέγα, Φρανσίσκο Ρέγιες, Λουίς Γκνέκο στην ταινία που απέσπασε βραβείο σεναρίου στο Βερολίνο.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, προβάλλεται το «Κάιρο Εμπιστευτικό» σε σκηνοθεσία Ταρίκ Σαλέχ. Υποδειγματικά στημένο νουάρ, όπου πρωταγωνιστούν Φάρες Φάρες, Γκερ Ντουάνι, Σλιμάνε Ντάζι, Μοχάμεντε Γιούρσι.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η ταινία «The Disaster Artist» σε σκηνοθεσία Τζέιμς Φράνκο. Πρωταγωνιστούν Τζέιμς Φράνκο, βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα, Ντέιβ Φράνκο, Σεθ Ρόγκεν, Αλισον Μπρι.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου οι σινεφίλ θα απολαύσουν την ταινία «Σουζάνα Με Σκοτώνεις» σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Σνάιντερ. Πρωταγωνιστούν Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βερόνικα Εκέγκουϊ, Ασλεϊ Γκρέις, Τζέιντιν Γουόνγκ, Μπιορν Χλίνουρ Χάραλντσον, σε ένα ταξίδι ανάπτυξης, αστείο, με πόνο, αλλά και με άπλετο ρομαντισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου