ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Σονάτα του σεληνόφωτος»

σονάτα-του-σεληνόφωτος-759002

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Βόλου «Ιάσων» θα παρουσιάσει την πρώτη και ίσως την πιο εκτενή σύνθεση της «Τέταρτης διάστασης» του Γιάννη Ρίτσου, στην πλατεία της Παναγίας του Ανω Βόλου (πρώην Δήμου Ιωλκού), αύριο Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 21.00 και λίγο πριν το σβήσιμο του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η σύνθεση της σονάτας του σεληνόφωτος αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο αγαπημένα ποιήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και έλαβε το κρατικό βραβείο ποίησης. Η γυναίκα είναι η πιο μυστηριακή και γόνιμη ύπαρξη στο έργο του Ρίτσου, γεμάτη φωνές και ήχους της συνείδησης. Η μοναξιά, η φθορά του χρόνου, η εσωτερική μάχη ανάμεσα στα «θέλω» και τα «πρέπει», το όνειρο και η πραγματικότητα, το φεγγάρι και η πολιτεία.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Ευαγγελία Χαρίτου, Αρης Κούγκουλος, Αλκμήνη Χαρμάνη και Θοδωρής Βήχος. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Κυριάκου, τα σκηνικά – κοστούμια η Ευαγγελία Χαρίτου και τη μουσική επιμέλεια ο Αρης Κούγκουλος, ο οποίος συνοδεύει στο πιάνο.

Ωρα προσέλευσης στην εκδήλωση στις 20.30. Αντί εισιτηρίου, κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου, στην τιμή των 2 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου