ΕΞΟΔΟΣ

Φωτογραφίες με εικαστική διάθεση

φωτογραφίες-με-εικαστική-διάθεση-463373

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση του Μιχάλη Πόρναλη στο «Βάμμα Νυκτός»

Εγκαινιάζεται απόψε στο καφέ «Βάμμα Νυκτός» η έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Πόρναλη με τίτλο «Φωτογραφικά παιχνίδια». Η 22η ατομική έκθεση του γνωστού Βολιώτη φωτογράφου θα διαρκέσει έως την 19η Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει μια σειρά φωτογραφικών έργων τα οποία είναι αποτυπωμένα σε καμβά, συνθέτοντας ένα εικαστικό αποτέλεσμα. «Θα ήθελα να ζωγραφίζω αλλά δεν έχω ταλέντο, οπότε ασχολούμαι με την φωτογραφία» ομολογεί ο πολυπράγμων δημιουργός, μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ». Τα έργα του Μιχάλη Πόρναλη, που κοσμούν, όπως προαναφέρθηκε, από σήμερα το καφέ «Βάμμα Νυκτός», είναι 22 φωτογραφίες διαστάσεων 50χ70 τυπωμένες σε καμβά. Το αποτέλεσμα είναι μια μυθοπλασία που αγγίζει τα όρια της ζωγραφικής, καθώς ο Μιχάλης Πόρναλης, εμφανώς ανανεωμένος, παρουσιάζει νέες ιδέες που τις «παντρεύει» με στοιχεία από το ανεξάντλητο αρχείο του. Εν μέσω εκδόσεων και μουσικών παραστάσεων πάντα βρίσκει χρόνο για να παρουσιάσει τις φωτογραφικές του ανησυχίες, αποσπώντας πάντα θετικά σχόλια για το σύνολο της δουλειάς του.

Πρόσφατα, παρουσίασε το καινούργιο του ημερολόγιο με εικόνες από την Μαγνησία, οι οποίες αποτυπώνουν με έντονα χρώματα την φωτογραφική του ματιά, η οποία αποτυπώνεται με ένα κλικ και ιδιαίτερη ευαισθησία. Όπως έχει κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει ο Μιχάλης Πόρναλης «οι άνθρωποι και το περιβάλλον παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έναν δημιουργό και θεωρώ ότι η Θεσσαλία και η Μαγνησία ειδικότερα, προσφέρει ανεξάντλητο πλούτο εικόνων, ιστορικών καταβολών και χρωμάτων. Για τον λόγο αυτό, καταλήγει, παρουσιάζω μια σειρά φωτογραφιών, που αναδεικνύουν το ιδιαίτερο ύφος αλλά και τις ανυπέρβλητες ομορφιές της περιοχής μας».

 Ο πολυπράγμων Βολιώτης φωτογράφος έχει παρουσιάσει κατ’ επανάληψη τα έργα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, φθάνοντας έως την μακρινή Ιαπωνία και την Κίνα, ενώ παράλληλα είναι συνεργάτης γνωστών περιοδικών, όπως τα: «National Geographic», «NEMECIS», «Ελληνικό Πανόραμα» και «Γεωτρόπιο». Στην παρούσα παρουσιάζει μια σειρά έργων με την προσωπική του υπογραφή, που θα φιλοξενηθούν στο Καφέ των Τεχνών, έως τις 19 Φεβρουαρίου, προς χάρη των φίλων της φωτογραφικής τέχνης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου