ΕΞΟΔΟΣ

Το φαινόμενο «Archive»

το-φαινόμενο-archive-463379

Κριτική για το διάσημο συγκρότημα  που αναπτύσσει πολύ δυναμική παρουσία

Οι Archive είναι μία μπάντα ιδιαίτερη για πολλούς και διάφορους λόγους. Η έως τώρα πορεία τους έχει αναδείξει άλμπουμ με πολύ μεγάλες προοπτικές, άλμπουμ δουλεμένα σκληρά και φροντισμένα με τον καλύτερο τρόπο. Σήμερα, εγώ, ξεχώρισα το Lights για να σας το παρουσιάσω και φυσικά να σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Είναι η δυναμική του δίσκου τέτοια που τον κάνει, έστω και με μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους, να ξεχωρίζει. Βρίσκει κανείς στον αέρα του μια φορτισμένη ατμόσφαιρα γεμάτη από συναισθήματα και παρορμήσεις. Η μουσική του, εμποτισμένη από στοιχεία πότε ηλεκτρονικά και πότε αναλογικά ταλαντεύεται ανάμεσα στο χθες το σήμερα και το αύριο με τον καλύτερο τρόπο.  Η εναλλαγή, δε, από κομμάτια σκληρά, κιθαριστικά και δυναμικά όπως τα Sane και System, σε κομμάτια με υφή βελούδινη από εκείνα που σε ταξιδεύουν στο δικό τους τοπίο όταν κλείνεις τα μάτια όπως τα lights και I will fade, είναι κάτι που όχι μόνο χαρακτηρίζει το συγκρότημα αυτό, αλλά εξηγεί και τον λόγο της μεγάλης τους απήχησης στον κόσμο.

Με τους Archive, το σίγουρο είναι, πως δεν πρόκειται να βαρεθείτε. Αντιθέτως θα βρείτε στη μουσική τους στοιχεία που θα σας κερδίσουν σε διαφορετικές μάλιστα στιγμές σας.  

Archive

Lights

Έτος παραγ. 2006 

Κατηγορία: Alternative rock

* Γράφει ο συγγραφέας Θοδωρής Καραγεωργίου

www.karageorgiou.blogspot.com

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου