ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Οι Γερμανοί ξανάρχονται» σε περιοδεία στο Πήλιο

οι-γερμανοί-ξανάρχονται-σε-περιοδε-794085

H νεοσύστατη Θεατρική ομάδα ΠΑΓΑΣΚΗΝΙΟ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών, παρουσιάζει στα Καλά Νερά, την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9.00 μμ την κινηματογραφική κομεντί του 1948 των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου “Οι Γερμανοί ξανάρχονται”, που πρωτοπαρουσιάστηκε στους κινηματογράφους της εποχής με πλειάδα αξέχαστων παλιών ηθοποιών μας.

Δημιουργός, σκηνοθέτης, αλλά και ηθοποιός της θεατρικής αυτής ομάδας είναι ο έμπειρος και καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Σταμάτης Παγασαίος, που πλαισιώνεται από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς της περιοχής μας Νάνση Τζαβέλλα, Γαρύφαλλο Κωστούλια, Χριστόφορο Σταμούλη, Κατερίνα Χατζηκυριακίδου, Αποστόλη Βαλατσό, Μιχάλη Φυγετάκη, Ηρώ Στραβογιάννη, Τριαντάφυλλο Κανελλάκη, Αθηνά Σερμιέ, Κατερίνα Ρεφενέ, Μενέλαο Κιζαντίδη και Σίμο Τσεκούρα.

Το θέμα του έργου είναι γνωστό: Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει τελειώσει, αλλά η Ελλάδα ταλανίζεται μέσα στη δίνη του εμφυλίου πολέμου. Ένα φιλήσυχο ανθρωπάκι, ο μικρονοικοκύρης Θόδωρος, δεν βλέπει καθόλου με καλό μάτι φίλους και γείτονες να διαπληκτίζονται συνεχώς για τα πολιτικά πράγματα και να έρχονται σε αντιπαράθεση με το παραμικρό μεταξύ τους. Έτσι κάποιο μεσημεράκι, καθώς λαγοκοιμάται στην πολυθρόνα του, βλέπει ένα εφιαλτικό όνειρο. Οι Γερμανοί, που μόλις έφυγαν, ξανάρχονται και καταλαμβάνουν και πάλι την Ελλάδα, επιβάλλοντας την τάξη, που οι ελεύθεροι πλέον Έλληνες δεν είναι σε θέση να δεχτούν και να τηρήσουν και αντί να ομονοήσουν για να πάνε τη χώρα μπροστά, επιδίδονται σε ατέλειωτες αλληλοφαγωμάρες.

Η θεατρική ομάδα ΠΑΓΑΣΚΗΝΙΟ, που έχει ήδη αρχίσει την περιοδεία της στο Πήλιο για την παρουσίαση του έργου στη Δράκεια στις 11/7, όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, συνεχίζει τις παραστάσεις της στο Κεραμίδι 21/7, Καλά Νερά 25/7, Άγιο Γεώργιο Νηλείας 1/8, Ανήλιο 4/8, Νεοχώρι 10/8, Βυζίτσα 11/8 και Πορταριά 13/8.

Το έργο παρουσιάζεται στα Καλά Νερά σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών και την Τ.Κ. Καλών Νερών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου