Μεγαλειώδης παράσταση

Τελευταία ενημέρωση: 2018-07-09, 12:53:10
Μεγαλειώδης παράσταση

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του «Επτά επί Θήβας», σκηνοθετεί το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, «Αγαμέμνων», που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 9.15 μμ στο θερινό δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

 Στον διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμνήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός.

Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη, σκηνικά – κουστούμια Κέννυ Μακ Λέλλαν, μουσική – μουσική διδασκαλία Χάρη Πεγιάζη, κίνηση Εντι Λάμε. Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος, βοηθός σκηνοθέτη Συγκλητική Βλαχάκη και  σύμβουλος δραματουργίας Παναγιώτης Σκούρας.

Ο Αγαμέμνων επιστρέφει στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμνήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.

Το σημείωμα του σκηνοθέτη αναφέρει: «Αυτή η ιστορία του Αισχύλου εκφράζει με εκπληκτική δύναμη το παράλογο της ανθρώπινης μοίρας. Πράγματι, χάνουμε αέναα στον αγώνα με το φόβο μας. Πράγματι, φτιάχνουμε πολιτείες ασταμάτητα και είμαστε αιχμάλωτοι στις φυλακές που χτίζουμε εκούσια με τα ίδια μας τα χέρια. Πράγματι, περιμένουμε σωτήρες και όταν τελικά εμφανιστούν συνειδητοποιούμε ότι δεν αξίζουν παρά τον οίκτο μας. Πράγματι, αυτό που ονομάσαμε «δικαιοσύνη», μας οδηγεί αργά ή γρήγορα στο έγκλημα. Όλοι είμαστε ένοχοι. Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη. Ευτυχισμένος είναι εκείνος που κατάφερε ν’ απαλλαγεί απ’ τις ελπίδες και τις προσδοκίες του και έμαθε την υπομονή. Ο κόσμος του «Αγαμέμνονα» είναι ζοφερός. Αλλά επιτρέψτε το ταξίδι μας στον κόσμο του να είναι ουσιαστικό και συναρπαστικό, γιατί πιστεύω ότι η οδηγός μας - η Ποίηση - γνωρίζει το δρόμο προς τη χαρά».

Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου.

Χορός: Μάρκος Γέττος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Τάσος Θεοφιλάτος, Πανάγος Ιωακείμ, Δημήτρης Καραβιώτης, Ηλίας Μενάγιερ, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κλέαρχος Παπαγεωργίου, Γιώργος Παπανδρέου.

Παραγωγή: Stefi & Lynx Productions/Arcadia Media - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 17 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, άνω των 65). Τα πρώτα εισιτήρια στην ηλεκτρονική προπώληση είναι 12 ευρώ. Προπώληση πραγματοποιείται στο Viva.gr, τηλ. 11876 και στα καταστήματα Κεχαΐδης- Μουσική - Ηχος - Φωτισμός, 28ης Οκτωβρίου 118Α, τηλέφωνο 2421037891 και Καπνοπωλείον «Γνήσιον», Τ. Οικονομάκη 41, τηλέφωνο 2421214024.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=