Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Ν. Αγχίαλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-07-06, 19:57:39
Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Ν. Αγχίαλο

Ανοίγει η αυλαία του 5ου διεθνούς φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Νέας Αγχιάλου, που θα αρχίσει σήμερα Παρασκευή 6 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και μεθαύριο Κυριακή 8 Ιουλίου.

Αναμένονται  τριακόσιοι ενενήντα ξένοι χορευτές από την Αργεντινή, την Κολομβία, το Μεξικό, τις Φιλιππίνες, αλλά και από την Βουλγαρία, την Μολδαβία, το Λύκειο Ελληνίδων από την Πράγα της Τσεχίας, και την Κύπρο, που θα πλαισιωθούν από εκατόν είκοσι Έλληνες χορευτές.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός μεγάλου διεθνούς καλλιτεχνικού θεσμού στην Νέα Αγχίαλο  «ρίχτηκε»  πριν από αρκετά χρόνια, τόσο από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, για την αύξηση και την ποιοτική βελτίωση του τουρισμού, όσο κι από τον Σύλλογο Εν Θεσσαλία Οξυωτών Νέας Αγχιάλου.

Για τον λόγο αυτό, πριν τέσσερα χρόνια, ξεκίνησε δοκιμαστικά, αλλά με  συλλογικότητα και πολύ προσοχή  η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέας Αγχιάλου.

Από την έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ,  ενεργή υπήρξε η υποστήριξη του Δήμου Βόλου και έτσι χρόνο με το χρόνο όλο και βελτιωνόταν η διοργάνωση, όλο και περισσότερα συγκροτήματα από όλον τον κόσμο συμμετείχαν, κάνοντας γνωστό το φεστιβάλ και την περιοχή της Νέας Αγχιάλου και της Μαγνησίας σε πολλές ξένες χώρες, με ευεργετικά αποτελέσματα για την επισκεψιμότητα της περιοχής και της χώρας.

Το φετινό φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΙΟV-UNESCO, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ για την Ευρώπη EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (2017-2018), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προαγωγή υψηλών αξιών, όπως η ενδυνάμωση της ειρήνης, η συναδέλφωση των λαών, η εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού και του φανατισμού, αλλά και η συνεργασία των λαών για την επίλυση κοινών προβλημάτων με κοινές δράσεις, όπως η διάδοση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων κάθε χώρας. Αποτελεί πλέον πεδίο γόνιμου, εποικοδομητικού διαλόγου, χωνευτήρι ιδεών και κατέστησε την Νέα Αγχίαλο, τόπο διεξαγωγής κορυφαίων πολιτιστικών γεγονότων.

Οι ξένες αποστολές κατά την παραμονή τους στην Νέα Αγχίαλο θα επισκεφθούν, θα ξεναγηθούν και θα χορέψουν στον Βόλο, τον Αλμυρό και το Πήλιο, και στις 13 Ιουλίου, οι περισσότερες από αυτές θα εμφανιστούν και στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας.

Επίσης θα επισκεφθούν και θα ενημερωθούν σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής και στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και ιστορίας.

Όλα αυτά τα χρόνια καθοριστική και  αμέριστη είναι η υποστήριξη και η συμπαράσταση του Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με τον φορέα πολιτισμού της «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου.

Όλοι οι συνεργαζόμενοι διοργανωτές φορείς, καλούν τους πολίτες να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια της Νέας Αγχιάλου, που τιμά την περιοχή και την καθιστά πρεσβευτή της Μαγνησίας στον κόσμο ολόκληρο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=