«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-29, 20:17:49
«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στον Βόλο

Ερχονται οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη την  Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο, για την επίσημη πρεμιέρα τους, με τιμή εισιτηρίου 13 ευρώ ειδικά για την πόλη του Βόλου.

Οι επιχειρήσεις Μαροσούλη, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, παρουσιάζουν μία από τις ευρηματικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τους  Βατράχους,   για τη θερινή καλλιτεχνική περίοδο 2018, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.

Η παράσταση ενταγμένη στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018, θα ξεκινήσει από την πόλη του Βόλου όπου θα πραγματοποιηθούν οι γενικές δοκιμές και η πρεμιέρα του έργου, και θα συνεχίσει την πορεία της με πανελλήνια περιοδεία, συμμετέχοντας σε όλα τα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στα αρχαία θέατρα της χώρας και  κορυφαίο σταθμό το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 10 και 11 Αυγούστου.

Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη, αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, με βοηθό σκηνοθέτη τη Γιώτα Σερεμέτη. Τα σκηνικά - κοστούμια επιμελήθηκαν οι Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου, την κίνηση η Σοφία Πάσχου, τη μουσική ο Νίκος Γαλενιανός. Τον  σχεδιασμό φωτισμών ανέλαβε ο Νίκος Βλασόπουλος, τις φωτογραφίες ο Πάνος Γιαννακόπουλος και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Σίλια Κόη.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Μαζί τους οι:  Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

Μουσικοί – perfomers είναι οι: Σταμάτης Πασόπουλος και Christoph Blum. Στο χορό συμμετέχει όλος ο θίασος.

Εισιτήρια προπωλούνται: Κεχαΐδης – Μουσική, Ήχος, Φως: 28ης Οκτωβρίου 118Α  (μεταξύ Σπυρίδη – Αγίου Νικολάου) τηλ:2421037891 και στο Viva.gr. Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=