ΕΞΟΔΟΣ

Μια μπάντα από την Αριζόνα

μια-μπάντα-από-την-αριζόνα-469772

Οι Calexico είναι μία μπάντα από την Αριζόνα της Αμερικής. Οι μουσικές της επιρροές προέρχονται από λάτιν ήχους, αμερικάνικη country του νότου, jazz των δεκαετιών 50’s και 60’s, αλλά και Post rock των 90’s και 00’s. Όπως λοιπόν θα καταλάβατε, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολυδιάστατο σχήμα, το οποίο μας προσφέρει μία ευρεία γκάμα μουσικών επιλογών.

Από τα πρώτα κομμάτια του δίσκου, το «Ballad of Cable Hogue» με μία rock διάθεση και με απίστευτο ρυθμό θα μας κερδίσει χωρίς να χρειαστεί δεύτερο άκουσμα. Το «Sonic wind» πότε αργόσυρτο και πότε μελαγχολικό θα μας παρασύρει στα δικά του μονοπάτια. Για το «Muleta» αυτό που μπορώ να πω είναι πως η μελωδία είναι απλά μαγευτική, υπέροχη, σαγηνευτική.

Θα μπορούσα να αναλύσω ένα-ένα όλα τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου, καθώς η συνέχεια είναι ανάλογη, αλλά δεν θα μου έφτανε ο χώρος. Γι’ αυτό θα σας πω αντ’ αυτού ότι οι Calexico είναι μία μπάντα ταξιδιάρικη, μία μπάντα που θα προσφέρει σε όλους όσους τους δοκιμάσουν συγκινήσεις δυνατές, τάση για χορό, αναπόληση άλλων εποχών, στιγμές χαράς, αλλά και θλίψης. Οι Calexico είναι μία μπάντα που αξίζει την προσοχή όλων όσων αγαπούν τη μουσική, για τον λόγο ότι και οι ίδιοι πραγματικά λατρεύουν τη μουσική και αυτό φαίνεται σε κάθε τους δημιουργία.

Calexico

Hot rail

Έτος παραγ. 2000

Κατηγορία: Americana, Indie Rock

 

Γράφει ο συγγραφέας Θοδωρής Καραγεωργίου

www.karageorgiou.blogspot.com

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου