ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ κιθάρας Βόλου

φεστιβάλ-κιθάρας-βόλου-819096

Με τους καταξιωμένους Βολιώτες καλλιτέχνες Μαρίτα Παπαρίζου, μεσόφωνο, και Αλέξανδρο Παπαρίζο, μαέστρο – κιθαριστή, ξεκινάει η 46η διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο κιθαριστής και παιδαγωγός Τάσος Ιωακειμίδης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας θα εμφανιστεί υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου (που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 8.30μ.μ.) στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Στη συναυλία συμπράττουν ακόμη: ο σολίστ Στέλιος Γκόλγκαρης και οι Βολιώτες Ντίνος Γκρίνιας, Ταξιάρχης Κούντριας, Θάνια Παπαγεωργίου, Γεράσιμος Σιούρας, αλλά και οι Κιθαριστικές Ορχήστρες, «Santa Barbara» και «19 Τάστα», μαζί με τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή Κώστα Ζεμπίλα.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου Μαγνησίας – Volos Magnesia Guitar Festival αποτελεί συνέχεια των κιθαριστικών διοργανώσεων που στήριζε τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών στη Μαγνησία.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας και η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας έχουν ήδη καταγραφεί στην ιστορία, και έγιναν ουσιαστικά παγκόσμια χάρις στο ψηφιακό CD που κυκλοφορεί από την FM RECORDS, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον πλανήτη, κάνοντας γνωστό τον Βόλο και τη Μαγνησία διεθνώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου