Μεγάλη συναυλία της περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-07, 14:48:42
Μεγάλη συναυλία της περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στον Βόλο

Άρχισε η διάθεση των προσκλήσεων για τη μεγάλη και ονειρική βραδιά με τίτλο: "Σταύρος Ξαρχάκος-Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού - Η Μεγάλη Συνάντηση" στην οποία θα παρουσιαστεί όλη η μαγεία της μουσικής του Σταύρου Ξαρχάκου. 

Η συναυλία του Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  13 Ιουνίου 2018  στις 21.30 μ.μ. στο Θερινό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη" και η προπώληση των προσκλήσεων, ήδη, άρχισε.

Το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός  συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,το Δίκτυο Ελασσονιτών "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και το Σωματείο των Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "Ιππόκαμπος", με την υποστήριξη της  Διεύθυνσης Πολιτισμού του  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμενων Μαγνησίας, προκειμένου να βοηθηθεί ουσιαστικά ο "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ" να πραγματοποιήσει άμεσα έναν μεγαλόπνοο στόχο  του, εδώ και 10 χρόνια, που είναι να προμηθευτεί ένα μικρό λεωφορείο με αναβατόριο, για να εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρίες, που δεν διαθέτουν δικό τους ειδικά διαμορφωμένο όχημα.

Για τον ιερό αυτό σκοπό αφιερώνεται η μεγάλη συναυλία, προκειμένου να λήξει οριστικά αυτό το χρόνιο πρόβλημα του "Ιππόκαμπου" και να γίνει -το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα- πραγματικότητα η αγορά του μικρού λεωφορείου, για την οποία λείπουν τα τέλη ταξινόμησης ύψους μερικών χιλιάδων ευρώ και το κενό αυτό πρέπει να καλυφθεί άμεσα (συμβολική είσοδος 5  ευρώ -κουπόνι ενίσχυσης).

Για τον λόγο αυτό, το Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και ο Σύλλογος Ελασσονιτών, στα πλαίσια του κοινωνικού τους έργου, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, προσκάλεσαν μία από τις καλύτερες Μπάντες στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού, σε πλήρη σύνθεση, η οποία θα επισκεφτεί το Βόλο και θα πραγματοποιήσει μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σπάνιας ποιότητας και αισθητικής, αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο .

Η μοναδική αυτή συναυλία, σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, εντάσσεται σε μια σειρά συναυλιών, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς, θα είναι, όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική Μουσική και  θα είναι αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές της νεώτερης Ελληνικής μουσικής, στον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο, ενώ παράλληλα θα στηρίξει πολίτες που τόσο το έχουν ανάγκη.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο Κερκυραίος μαέστρος  κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης ΠΝ, ενώ τα κείμενα και την αφήγηση έχει αναλάβει ο  άνθρωπος που έχει αναγάγει σε ύψιστη τέχνη την ραδιοτηλεοπτική αφήγηση, ο Αλέξης Κωστάλας.

  • Σολίστ: Σύλβια Τσιμπανάκου, Θεόδωρος Μπιράκος και Ανδρέας Καραούλης,  
  • Εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  (καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου),
  • Χορογραφίες Βάσω Τηλιοπούλου (Chorus Line),
  • Βιντεοπροβολές: Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"
  • Γενικός συντονισμός -επιμέλεια: Κώστας Σκριάπας (πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και Δικτύου "Περραιβία").

Βόλος - η πόλη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Από τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας τονίζεται ότι οι πολίτες του Βόλου, θα πρέπει να αποδείξουν για μια ακόμα φορά το βαθύ αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν για τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας, όχι μόνο παρακολουθώντας μια μοναδική συναυλία -σταθμό, όπου συναντάται η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού, με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, Σταύρο Ξαρχάκο, αλλά παράλληλα να στηρίξουν με κάθε τρόπο, έναν ιερό σκοπό, όπως είναι η αγορά ενός μικρού λεωφορείου για τους κινητικά Ανάπηρους συνανθρώπους μας, μια προσπάθεια που βρίσκεται στο τέλος της και πιθανότατα να ολοκληρωθεί, αμέσως μετά από τη συναυλία, με τη στήριξη όλων.

Γίνεται έκκληση των διοργανωτών προς όσους θέλουν και μπορούν, να καταθέσουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσό, απευθείας στον Λογαριασμό του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ που έχει ανοίξει, ειδικά για την αγορά του μικρού λεωφορείου: Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR 15 01-72 61-00 00-56 100-9 0185- 480, βοηθώντας το Σωματείο των Κινητικά Αναπήρων να επιτελέσει το σημαντικότατο κοινωνικό του έργο.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας, που, ήδη, έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται, τα στοιχεία των οποίων θα ανακοινωθούν την ημέρα της συναυλίας.

Μπάντα ΓΕΝ - Μια ορχήστρα -κόσμημα για την Ευρώπη

Όπως είναι γνωστό, η εξαιρετική και διάσημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο, αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Η μεγάλη  αυτή συναυλία,  θα παρουσιαστεί την επόμενη μέρα στις 14/6/2018 στο ανοιχτό θέατρο Τρικάλων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Τρικάλων και την Παρασκευή 15/6/2018 στο Κηποθέατρο "Αλκαζάρ" στη Λάρισα, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς και πολλές εθελοντικές οργανώσεις, για την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ι.Μ. Ελασσόνας.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Εισιτηρίων -Κουπονιών Ενίσχυσης του "Ιππόκαμπου"-Συμβολική τιμή εισόδου 5 ευρώ -

-Καφέ "4 Εποχές" - Σπ. Σπυρίδη 77- Βόλος , Τηλέφ. 24210-22266

- Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗ -28ης Οκτωβρίου 118Α-Τηλεφ. 24210-37891 

-"Ηλιόπουλος Κόσμημα"- Δημητριάδος 174, Βόλος ,Τηλέφωνο: 694 422 6627

- "Ιππόκαμπος"  ( Τηλέφ. 24210-44828)   και

-  Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (6974-881944)

Πληροφορίες: Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 E-Mail: skriapask@gmail.com, "Ιππόκαμπος" Πέτρος Μπέλλος -πρόεδρος τηλέφ. 6972-852094.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=