ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η ιδεαλίστρια» του Αλ. Βολόντιν

η-ιδεαλίστρια-του-αλ-βολόντιν-127

O Eλληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Ν. Μαγνησίας παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεατρικό έργο του ρώσου δραματουργού Αλεξάντρ Βολόντιν ’’Η ιδεαλίστρια’’, σε μετάφραση-διασκευή του Γιώργου Ρήγα, την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας Αγ. Αναργύρων (οδ. Μπότσαρη & Κατσαντώνη).

Το σπουδαίο -και πάντα επίκαιρο- αυτό μονόπρακτο έργο που θα παρουσιαστεί σε μορφή θεατρικού αναλογίου, γράφτηκε το 1962 κι έχει ως κεντρική ηρωίδα μια βιβλιοθηκάριο που προσπαθεί να ζήσει την ζωή της σύμφωνα με τα δικά της, πολύ υψηλά ιδανικά, σε μια δύσκολή εποχή και σε μια χώρα όπως ήταν η πρώην ΕΣΣΔ, όπου συνέβαιναν άπειρες κοσμοϊστορικές αλλαγές. Καμιά συνθήκη όμως δεν καταφέρνει να κλονίσει τον ιδεαλισμό της, ο οποίος εκδηλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της. Από την στάση της προς στην λογοτεχνία και την εξιδανικευμένη αντίληψή της για τον έρωτα, μέχρι και τη μεγαλοψυχία που επιδεικνύει απέναντι στη μικρότητα κάποιων ανθρώπων.

Συμμετέχουν: Άννα Παυριανίδου (βιβλιοθηκάριος), Γιώργος Ρήγας (Μπακλαζάνοφ). Η μουσική επιμέλεια είναι της Ρόζυς Λασκαράκη ενώ τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ο βαρύτονος Γιώργος Ρήγας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου