Πρεμιέρα από την Πειραματική Σκηνή

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-16, 11:19:04
Πρεμιέρα από την Πειραματική Σκηνή

Πρεμιέρα μεθαύριο Παρασκευή 18 Μαΐου για τη νέα θεατρική παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής με το αλληγορικό έργο του Τζώρτζ Οργουελ «Η φάρμα των ζώων» που θα παρουσιαστεί από τους μαθητές του τμήματος των Βιωματικών Σεμιναρίων.

Η αλληγορία του Τζωρτζ Όργουελ έχει πρωταγωνιστές της τα ζώα, όπως αυτές του Αισώπου. «Η φάρμα των ζώων», που έκανε τον συγγραφέα της παγκόσμια γνωστό, είναι σάτιρα των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Είναι η καυστική απεικόνιση της νέας και ελπιδοφόρας ηγεσίας που, μόλις έρθει στην εξουσία, γίνεται ότι και όλες οι προηγούμενες.

Η «Φάρμα των ζώων» είναι ένα από τα πιο γνωστά λογοτεχνικά έργα του 20ού αιώνα. Η ιστορία είναι για τα ζώα μιας φάρμας, που επαναστατούν ενάντια στον αφέντη τους και αναλαμβάνουν τα ίδια τη διαχείρισή της μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τη νέα τάξη πραγμάτων που προοιωνίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους αδικημένους. Όμως η συνέχεια δεν είναι όσο ευχάριστη την περίμεναν.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Χαρούλα Νικολάου, Μαρία Αθανασίου, Αποστολία Καλυβιώτη, Στράτος Μεγκές, Κωνσταντίνος Κατούνης, Αθηνά Γκούβερη, Δημήτρης Θεοχάρης, Αναστασία Χωματίδη, Φαίη Τσοπουρίδη, Ελένη Ζαντερίου, Ελένη Μπακίρη, Γιάννης Τσακλακίδης, Παναγιώτα Δούκα, Αγγελική Νικολάου, Μαρία Κιρκανίδου, Γιώργος Τσάμης, Καρυοφύλλης Καδόγλου.

Το έργο παρουσιάζει με πανέξυπνο τρόπο τις τακτικές του ολοκληρωτισμού. Μία από αυτές είναι η παραχάραξη της ιστορίας, δηλαδή η διαστρέβλωσή της από τους ισχυρούς ώστε να νομιμοποιούν τον έλεγχο που ασκούν στις μάζες. Το έργο θα παρουσιαστεί για έξη μόνο παραστάσεις και συγκεκριμένα: Παρασκευή 18, Σάββατο 19, Κυριακή 20, και Παρασκευή 25, Σάββατο 26, Κυριακή 27 Μαΐου, στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) στις 9.00 μ. μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ και το τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=