ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση από «Το Εγγλεζονήσι»

εκδήλωση-από-το-εγγλεζονήσι-19824

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης του Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας οργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στη Πόλη με τίτλο «Ο Ελληνικός κόσμος της Μικρασιατικής Προποντίδας», που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 8 το βράδυ στο κλειστό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει λόγο, εικόνες, τραγούδια και χορούς της Προποντίδας. Ο μικρασιατικής καταγωγής εξαίρετος φιλόλογος-ιστορικός Θοδωρής Κοντάρας, με τον γλαφυρό από στήθους λόγο του και με την προβολή μοναδικών διαφανειών θα μας μεταφέρει νοερά μόλις δυο βήματα από τη βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη και θα μας ξεναγήσει στις πόλεις και στα χωριά της βορειοδυτικής Μικρασίας, με τις βυζαντινές εκκλησιές, τα μοναστήρια και τα κάστρα, με τους απέραντους ελαιώνες και αμπελώνες, με τα βαθύσκια δάση, τις μουριές και τις χαριτωμένες προποντιακές ακρογιαλιές, με τα επιβλητικά σχολειά, τα πολυώροφα κουκουλόσπιτα και τα υπέροχα ξύλινα αρχοντικά.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τραγούδια της Προποντίδας που θα ερμηνεύσει η μικτή χορωδία ενηλίκων του συλλόγου με μαέστρο την κ. Στάσα Τζάλλα και χορούς από το εφηβικό τμήμα του συλλόγου, με χοροδιδάσκαλο τη Βιργινία Χρήστου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου