ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Για ένα όνομα και μια ιστορία, ένα τραγούδι ένας χορός»

για-ένα-όνομα-και-μια-ιστορία-ένα-τραγ-46550

Η αγάπη για την παράδοση και το μεράκι των δασκάλων και των μελών τεσσάρων συλλόγων ενώθηκαν και η παράσταση αρχίζει!

Με ιδιαίτερη χαρά ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιον», ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ν. Μαγνησίας, ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου και ο Χορευτικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας προσκαλούν όλους σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία, στο χορό και στο τραγούδι!

Τα παραδοσιακά τραγούδια αφορούσαν πραγματικά γεγονότα, ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, όπου ο πόνος ή η χαρά ήταν τόσο έντονα που το τραγούδι και ο χορός ήταν το καλύτερο μέσο για να το εκφράσουν, να το μεταδώσουν, να το ξεπεράσουν, να το δαμάσουν ή να το εξυψώσουν!

Ποια είναι αυτά τα τραγούδια; Για ποιους και απο ποιους γράφτηκαν; Πώς ο πόνος και η χαρά έπλεξε το κουβάρι της παραδοσιακής μας μουσικής και του παραδοσιακού χορού;

“Ελάτε μαζί μας να βρούμε την άκρη του νήματος την Κυριακή 22 Απριλίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου. Τα τραγούδια αυτά θα παρουσιαστούν σε μια διαφορετική μουσικοχορευτική παράσταση πλαισιωμένη με θεατρικό δρώμενο την Κυριακή 22 Απριλίου στις 8μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας”, αναφέρουν οι διογρανωτές.

Η παράσταση πλαισιώνεται από ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής αποτελούμενη απ’ τους: Κερασιώτη Νίκο, Μπαρμπή Φανή, Πελέχρα Στέργιο, Δασκαλόπουλο Χρήστο, Μούτο Κωνσταντίνο, Κανδήλα Απόστολο και Λύτρα Αναστασία. Στην αφήγηση η Αυγή Τσαγκαροπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου