ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τελευταία προβολή στο CineDoc Βόλου

τελευταία-προβολή-στο-cinedoc-βόλου-51779

Για την τελευταία του προβολή για φέτος, το Σάββατο 21 Απριλίου, ώρα 19.30, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, έχει επιλέξει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Mr. Gaga».

Η ταινία εστιάζει στη ζωή και το έργο του κορυφαίου ισραηλινού χορογράφου Οχάντ Ναχαρίν. Χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό από τη δουλειά του και τις ιδιωτικές του στιγμές, η ταινία σκιαγραφεί την πορεία ενός ιδιοφυούς καλλιτέχνη που επαναπροσδιόρισε τον σύγχρονο χορό. Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 12 ετών.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την κ. Μαρία Τσουβαλά, Χορογράφο και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Ηλικίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι χορογραφίες του Ναχαρίν είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο των μεγαλύτερων σύγχρονων Μπαλέτων. Ο Οχάντ Ναχαρίν έχει επινοήσει μια πρωτοποριακή «γλώσσα» κίνησης, που έχει ονομάσει Gaga, μέσα από την οποία οι χορευτές ανακαλύπτουν το κινητικό τους λεξιλόγιο, αυτοσχεδιάζοντας. «Μας βοηθά να ακούμε το σώμα μας προτού του πούμε τι να κάνει» λέει ο ίδιος.

Η εκπληκτική προσωπική του διαδρομή, από τη δύσκολη ενηλικίωση στο Ισραήλ, μέχρι τη συμμετοχή στα σημαντικότερα χορευτικά σύνολα του 20ου αιώνα, αποκαλύπτει μία ανήσυχη φύση που αγωνιά να εκφραστεί και να επικοινωνήσει μέσω του χορού. Το πρωτοποριακό έργο του εντυπωσιάζει, εμπνέει, προκαλεί και συγκινεί με την κοινωνική του ευαισθησία.

Η ταινία είναι στα αγγλικά και τα εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους.

Εισιτήριο: Κανονικό: 5 ευρώ, Μειωμένο (φοιτητές και παιδιά έως 10 ετών): 4 ευρώ.

Σκηνοθεσία: Tomer Heymann/ 2015/ 100΄/ Ισραήλ, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου