Παραδοσιακά ηχοχρώματα στην «Περισπωμένη»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-12, 19:21:36
Παραδοσιακά ηχοχρώματα στην «Περισπωμένη»

Μουσική βραδιά πραγματοποιείται μεθαύριο Σάββατο 14 Απριλίου στις 22.15 στο καφέ – χώρο εικαστικής έκφρασης «Περισπωμένη».

Η δεξιοτεχνία και η ευαισθησία στο σάζι και τη φωνή του Τζιχάν Τούρκογλου, οδηγούν τους φίλους του πολιτισμού σε ένα σαγηνευτικό ταξίδι στα μυστικά της παραδοσιακής μουσικής.

Ενα συναρπαστικό τοπίο, γεμάτο ηχοχρώματα, εντάσεις, απαλές στιγμές και ηχητικές εκπλήξεις, που βλέπει βαθιά, στην καρδιά της ίδιας της μουσικής, είναι το αποτέλεσμα αυτού του έργου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παιχτούν δεξιοτεχνικά οργανικά κομμάτια και παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικές περιοχές και παραδόσεις της Τουρκίας. Θα ακούσουμε τραγούδια των Αλεβί-Μπεκτασί, τραγούδια από τη Μαύρη Θάλασσα (Πόντος), την Ανατολική Θράκη, τη Μικρά Ασία και την Ανατολή, καθώς και κομμάτια σε φόρμες Καρσιλαμά-Misket-Halay-Zeybek, αυτοσχεδιασμούς και μουσικές συνθέσεις του ιδίου, που απαιτούν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία με διαφορετικές τεχνικές οργάνων της οικογένειας από το σάζι.

Ο Τζιχάν Τούρκογλου γεννήθηκε στην Τουρκία και ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι σε ηλικία 13 χρονών παίζοντας σάζι. Στα 18 του εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να σπουδάσει κλασικό τσέλο στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά. Κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών συνέθεσε μουσική για θεατρικές παραστάσεις και πραγματοποίησε διάφορες εμφανίσεις παρουσιάζοντας την τουρκική παραδοσιακή μουσική, ενώ συμμετείχε και σε πολυάριθμα διεθνή πρότζεκτ ως μουσικός διευθυντής και ως συνθέτης. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει και συνεργασία σε διαφορετικές μορφές τέχνης όπως το θέατρο, ο χορός, η ποίηση.

Ο ίδιος σπούδασε ούτι με τον Μεχμέτ Ερενλέρ, κοπούζ με τον Ερκάν Ογκουρ και τσέλο με τον Σάμι Οζτόπ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=