ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κινηματογραφικό αφιέρωμα

κινηματογραφικό-αφιέρωμα-94845

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ),σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, οργανώνει αυτή την άνοιξη κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Ισπανικός Κινηματογράφος και Λογοτεχνία», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο. Κάθε μήνα θα προβάλλονται βραβευμένες ισπανικές ταινίες που βασίζονται σε λογοτεχνικά έργα. Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει, την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 19.00, με την προβολή της ταινίας του Μάριο Κάμους, «Η κυψέλη».

H ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα Καμίλο Χοσέ Θέλα (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1989), ο οποίος έχει και έναν μικρό ρόλο στην ταινία. Η δράση της εκτυλίσσεται στη μεταπολεμική Μαδρίτη (1942) με τους κατοίκους της να είναι θύματα των συνεπειών του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Ανάμεσά τους μια ομάδα φίλων που μιλούν καθημερινά επί παντός επιστητού στο καφέ «Λα Ντελίθια».

«Η κυψέλη» βραβεύτηκε με την Χρυσή Αρκτο καλύτερης ταινίας στο 33ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και πρωταγωνιστούν οι: Βικτόρια Αβρίλ, Φρανθίσκο Αλγκόρα, Φρανθίσκο Ραμπάλ, Ραφαέλ Αλόνσο, Ανα Μπελέν.

Η ταινία είναι έγχρωμη με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. και Σ. Τσαλαπάτα είναι 24210 29844.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου