ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αποκριάτικο ραντεβού στην Ευξεινούπολη

αποκριάτικο-ραντεβού-στην-ευξεινούπ-116672

Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης μπαίνει στην τρελή περιπέτεια του καρναβαλιού. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ. με το καραβάνι των μεταμφιεσμένων, που έχει αφετηρία το γραφείο του συλλόγου και κατεύθυνση την αγορά της Ευξεινούπολης, όπου θα αναβιώσουν διάφορα αποκριάτικα έθιμα.

Η παρέλαση θα περιλαμβάνει άρματα, πεζοπόρα τμήματα, τον καρνάβαλο, ο οποίος στο τέλος θα παραδοθεί στην πυρά, και βέβαια τη βασίλισσα του καρναβαλιού, που με τη συνοδεία της θα λαμπρύνει την αποκριάτικη παρέλαση. Φέτος για πρώτη φορά, θα συμμετέχουν σύλλογοι της περιοχής μας, οι οποίοι με παραδοσιακά δρώμενα, θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στη φετινή παρέλαση.

Στη συνέχεια, όλοι μια χαρούμενη πομπή, τραγουδώντας και χορεύοντας, θα φτάσουν με προπομπό τη φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού στην πλατεία Αλμυρού, για να συνεχιστεί η μουσική, ο χορός, τα αστεία, τα πειράγματα και τα καρναβαλικά έθιμα.

Για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 9μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό του στο κέντρο «Αρχοντικό» στο δάσος Κουρί, με δωδεκαμελή ορχήστρα του μουσικού τμήματος του Συλλόγου μας «Λαϊκοί και όχι μόνο». Ελεύθερη επιλογή ποτού και φαγητού, χωρίς κάρτα. Την Καθαρά Δευτέρα στις 2μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση του καρναβαλιού στο πάρκο της Ευξεινούπολης. Συμμετέχουν: ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και o Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρύναινας «Η Οθρυς».

«Το αλατοπίπερο φυσικά, θα είναι όπως πάντα το αστείρευτο κέφι, το ξεφάντωμα και η τρελή φιλοδοξία να κάνουμε το καλύτερο καρναβάλι» αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Γαλατσίδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου