Προβολή ταινίας στο Μεταξουργείο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-09, 13:25:48
Προβολή ταινίας στο Μεταξουργείο

Με την ταινία «Γλυκό φασόλι» σε σκηνοθεσία Ναόμι Καβάσε συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο Αχίλλειο στις 21:15.

Πρωταγωνιστούν: Κιρίν Κικί, Μασατόσι Ναγκάσε, Κιάρα Ουτσίντα.

Η Ναόμι Καβάσε διασκευάζει με συναίσθημα κι ευαισθησία το μυθιστόρημα του Ντούριαν Σουκεγκάουα, για να αφηγηθεί μια γαστρονομική ιστορία δευτέρων ευκαιριών, φωτεινής αισιοδοξίας και γνήσιας πίστης στην ίδια την ζωή, προσφέροντας ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη.

Ο Σεντάρο είναι ένας μοναχικός μεσήλικας, ιδιοκτήτης ενός μικρού εστιατορίου Ντοραγιάκι (ιαπωνική τηγανίτα με ζύμη από κόκκινα φασόλια που σερβίρεται σαν σάντουιτς), όπου συχνάζουν διάφοροι περίοικοι και έφηβοι μαθητές. Οταν βάζει μια αγγελία με την οποία ζητά συνεργάτη, τον προσεγγίζει η κυρία Τόκου, μια γυναίκα που πλησιάζει τα ογδόντα της. Ο Σεντάρο αρχικά την απορρίπτει, από πεποίθηση, πως λόγω ηλικίας και με τα ήδη παραμορφωμένα της χέρια δεν πρόκειται να έχει και καμιά σημαντική βοήθεια.

Οταν όμως δοκιμάζει τη συνταγή της για ζύμη από κόκκινα φασόλια, ο Σεντάρο καταρρέει. Αναγκάζεται, ταπεινωμένος, να παραδεχτεί πως είναι πολύ ανώτερη από την δική του. Η Τόκου, περηφανεύεται πως η συνταγή της αγγίζει την τελειότητα, χάρη στην ιδιαίτερη επικοινωνία της με τη Φύση. Οι πελάτες αρχικά ενθουσιάζονται. Οταν όμως ανακαλύπτουν πως η παραμόρφωση των θαυματουργών χεριών της κυρίας Τόκου οφείλεται σε μια παλιά αλλά πολύ σοβαρή ασθένεια, σταματούν να τρώνε στο μαγαζί.

Ο Σεντάρο είναι πια υποχρεωμένος να διώξει τη γριά μαγείρισσα. Αλλά απ’ ότι φαίνεται η ταλαίπωρη Τόκου δεν ήταν η μόνη που έκρυβε ένα μεγάλο, σκοτεινό μυστικό...

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=