ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

2η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών

2η-συνάντηση-παραδοσιακών-χορωδιών-134924

Ο Όμιλος Ερευνών Πηλίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, συνδιοργανώνουν τη «Β΄ Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών», που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού στο Βόλο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ως στόχο την παρουσίαση και προώθηση της παράδοσης – πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Στην φετινή εκδήλωση θα φιλοξενηθούν η Χορωδία των Γρεβενών «Λύγια», η Χορωδία του Δήμου Κιλκίς και η Χορωδία «Ορεστίς» από το Αργός Ορεστικό. Μαζί με το Όμιλο θα φιλοξενηθούν περίπου 180 άτομα.

Όπως τόνισε σε σχετικές δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνδιοργανώνουμε με τον Όμιλο Ερευνών Πηλίου την δεύτερη συνάντηση Παραδοσιακών Χορών, μια πολύ όμορφη εκδήλωση, στην οποία καλούμε όλους να παρευρεθούν. Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική, για να γνωρίσουν οι νέοι, να αγαπήσουν, να διατηρήσουν και να διαδώσουν τους όμορφους και πολυποίκιλους παραδοσιακούς μας χορούς. Εμείς όπως κάθε χρόνο στηρίζουμε τοπικούς συλλόγους και φορείς που διοργανώνουν ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που καταβάλουν να διατηρήσουν τα έθιμα, τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου