ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μικροί κύριοι» στο Μεταξουργείο

μικροί-κύριοι-στο-μεταξουργείο-168262

Με την ταινία «Μικροί κύριοι», σε σκηνοθεσία Άιρα Σακς, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί μεθαύριο Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στο «Αχίλλειο» στις 21:15 (έναρξη 21:30). Πρωταγωνιστούν: Γκρεγκ Κινίαρ, Αλφρεντ Μολίνα και Παουλίνα Γκαρσία.

Η νέα ταινία του Άιρα Σακς μετά το «Η Αγάπη είναι Παράξενη», είναι μια ιστορία για την αθωότητα που χάνεται στον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα σε «μικρούς» και «μεγάλους».

Η ταινία πατάει από τη μια πλευρά στη σύγκρουση των αντικρουόμενων ενήλικων οικονομικών συμφερόντων, και από την άλλη στην ολοένα και μεγαλύτερη σύνδεση των δύο παιδιών, των δύο εφήβων, των δύο νεαρών αυτών ανδρών. Αυτοί όχι μόνο δεν έχουν κάτι να χωρίσουν, αλλά βρίσκουν διαρκώς πράγματα που τους ενώνουν. Όπως η αγάπη τους για τις τέχνες και η σχολή στην οποία θέλουν να κάνουν μαζί αίτηση. Ο Τζέικ ζωγραφίζει, ο Τόνι θέλει να γίνει ηθοποιός. Στον ρόλο του Τόνι, ο γεννημένος το 2002 Μάικλ Μπαρμπιέρι, δεκατριών χρονών όταν γυριζόταν η ταινία, είναι μια αληθινή αποκάλυψη. Θυμίζει έναν μικρό Αλ Πατσίνο, βγάζει αυτή την απίστευτη άνεση και αύρα στον φακό, έχει κάτι που δεν μπορεί να χωρέσει σε λέξεις, μόνο να το δεις μπορείς για να καταλάβεις αμέσως ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι διαφορετικό. Και μάλλον ο σκηνοθέτης Άιρα Σακς ενθουσιάζεται τόσο με αυτό που βλέπει να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του, που του αφιερώνει ολόκληρες σκηνές που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δείχνουν πόσο ατόφιο ταλέντο είναι, όπως μια σκηνή δράσης και αντίδρασης με τον δάσκαλο υποκριτικής.

«Οι Μικροί Κύριοι» είναι μια ταινία που όχι μόνο διαρκεί πολύ λίγο, αλλά ακόμη και σε αυτό το λίγο παίρνει τον χρόνο της και δεν άγχεται καθόλου να προλάβει να πει την ιστορία της. Κι όμως προλαβαίνει και λέει και μία και δύο ιστορίες, κι όμως προλαβαίνει και φτιάχνει σχέσεις και συγκρούσεις με νόημα και υπόσταση, κι όμως έχει καταφέρει να πει με τα ελάχιστα, πάρα πολλά και πάρα πολύ ουσιώδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου