ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φουτουριστική κωμωδία από τους ΔραΠαίκτες Βόλου

φουτουριστική-κωμωδία-από-τους-δραπα-182669

Τρεις τελευταίες παραστάσεις της φουτουριστικής μαύρης κωμωδίας «Τέλειωσα με τους ανθρώπους» θα ανεβάσουν οι ΔραΠαίκτες Βόλου αύριο Πέμπτη 28, μεθαύριο Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 9.15μμ στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειο», αίθουσα α’ ορόφου, με δωρεάν είσοδο και προαιρετικό κουμπαρά υπέρ ευαγών Ιδρυμάτων (Ορφανοτροφείο, ΕΛΕΠΑΠ, Πίστη, Φλόγα, Κουζίνα Αλληλεγγύης).

Η δημοφιλής θεατρική ομάδα συμμετέχοντας και φέτος, όπως κάθε χρόνο από το 2011, αφιλοκερδώς στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Βόλου, παρουσιάζει ένα μελλοντολογικό έργο που προσεγγίζει τη ραγδαία εξάπλωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ανθρώπινη εξέλιξη, και το οποίο άφησε ήδη (κατά τις προηγούμενες παραστάσεις υπέρ του «Ιππόκαμπου») θετικές εντυπώσεις σε κριτικούς και θεατές για τη γραφή του, τις ερμηνείες, και τα ηχοφωτιστικά μοτίβα του.

Τι θα συμβεί όταν ο ήρωας του έργου εγκαταστήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη «Αγνοδίκη» στον υπολογιστή του; Και στη… ζωή του; Επί σκηνής και για 1μιση ώρα περίπου θα αντιμετωπίσει το ερώτημα αυτό ο ευΆγγελος Κάβουρας, με τη Σπυριδούλα Κοπάνου να ενσαρκώνει την ψηφιακή απειλή και τη Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου να εναλλάσσεται δεξιοτεχνικά ανάμεσα σε τέσσερις ρόλους!

Το έργο παρουσιάζεται σε καλλιτεχνική σύλληψη – εμψύχωση, σκηνοθετική, κινησιολογική, σκηνογραφική, ενδυματολογική και μουσική επιμέλεια από τον ευΆγγελο Κάβουρα. Ακούγονται: Αλέκα Παπαδημητρίου, Λιάνα Τάταρη. Ηχοφωτιστική μελέτη-εγκατάσταση: Κων. Δημητριάδης. Στην κονσόλα: Δήμητρα Ριζινού. Εικαστικά αφίσας – προγράμματος: Τριαντάφυλλος Κοντογιάννης, Νίκος Οργανόπουλος. Σκηνική κατασκευή: Σοφία Αδάμ. Φωτογραφία: Λευτέρης Πλαβός, Σοφία Παπαδημητρίου. Hairstylist: Θέμης Καλατζής, Nikos&Themis Hair. MakeUp Artist: BePro Επαγγελματίες Ομορφιάς. Παραγωγή: ΔραΠαίκτες Βόλου.

Καθώς κι αυτές οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν στο θεατρόφιλο κοινό, οι ΔραΠαίκτες Βόλου, που από επιλογή τους δεν επιχορηγούνται από κανέναν φορέα, εκφράζουν την τεράστια ευγνωμοσύνη τους σε όλους τους ανωτέρω συντελεστές για την εθελοντική τους συμβολή, που στόχο έχει ένα θέατρο ελεύθερο για όλους, τόσο στην πλατεία των θεατών, όσο κι επί σκηνής.

Στο τέλος κάθε παράστασης θα κληρώνονται για τους θεατές αντίτυπα του μυθιστορήματος «Έναν άγγελο και για μένα παρακαλώ» του ευΆγγελου Κάβουρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου