ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρωμα γιορτής στον Αγιο Νικόλαο

αρωμα-γιορτής-στον-αγιο-νικόλαο-191538

Γιορτινή εκδήλωση με ύμνους αγάπης στις γλώσσες του κόσμου από τη «χορωδία» και την «ορχήστρα» της σοφίτας του «Αξιον Εστί» πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 18.00, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Βόλο.

Στο πλαίσιο μιας εκπαίδευσης διαπολιτισμικής, που αξιοποιεί τη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα ως παιδαγωγικό πλούτο, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου «Αξιον Εστί» έρχονται να θυμίσουν φέτος τα Χριστούγεννα, ότι αυτό που δεν επιτρέπεται να ξεχνάμε ποτέ είναι η αγάπη χωρίς σύνορα.

Τραγουδούν λοιπόν γι’ αυτήν και επενδύουν μουσικά ύμνους από διάφορες χώρες του κόσμου και σε διαφορετικές γλώσσες, μεταδίδοντας ηχηρά το μήνυμα πως «μπορεί οι γλώσσες να χωρίζουν τους ανθρώπους. Η ενέργεια, ωστόσο, της αγάπης, εκπέμπεται πάντα και παντού με τα ίδια συναισθήματα».

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου «Δύο δομές μια αγκαλιά», παρουσιάζουν τον «Καρυοθραύστη» στις 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Βόλου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου «Αξιον Εστί», ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα τμήματα του μπαλέτου, του θεατρικού παιχνιδιού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Αξιον Εστί», σε μία μουσικοθεατρική παράσταση, όπου η κλασική και απαράμιλλη αυτή ιστορία πραγματεύεται την ανθρώπινη φύση και τη φιλία.

Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν τα Χριστούγεννα; Πού θα βρεθεί η Κλάρα και ο Καρυοθραύστης; Μπορούν τα όνειρά της να πραγματοποιηθούν; Μέσα από τη συναισθηματική δύναμη, τη θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι, τον χορό και τη μουσική, τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου φαίνονται δυσδιάκριτα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου