Προβολή στο Αχίλλειον: «Τι θα κάνατε, εάν το εισόδημά σας ήταν εξασφαλισμένο;»

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-10, 16:33:32
Προβολή στο Αχίλλειον: «Τι θα κάνατε, εάν το εισόδημά σας ήταν εξασφαλισμένο;»

Το ντοκιμαντέρ «Free Lunch Society» του Christian Tod, θα προβληθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στις 19.30, στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στο Βόλο, στο πλαίσιο των προβολών του CineDoc.

Το ντοκιμαντέρ

Πριν από μερικά χρόνια ένα βασικό άνευ όρων εισόδημα φάνταζε ως ουτοπία. Αν και ένα επίμαχο ζήτημα, σήμερα μοιάζει πιο εφικτό από ποτέ. Ένα βασικό άνευ όρων εισόδημα σημαίνει χρήματα για όλους- ως ανθρώπινο δικαίωμα, χωρίς υπηρεσία σε αντάλλαγμα. Πρόκειται για μια επαναστατική μεταρρύθμιση ή για μια κοινωνικά ρομαντική ουτοπία; Μια λύση που παρασύρει τους ανθρώπους στην τεμπελιά ή μια απαλλαγή από υλικές πιέσεις που λειτουργεί ως ευκαιρία για τον εαυτό μας, αλλά και το κοινωνικό σύνολο; Ο καθένας επιλέγει ποια πλευρά του νομίσματος επιθυμεί να δει, ανάλογα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο.

Το μοντέλο του βασικού εισοδήματος παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ του Christian Tod, Free Lunch Society, την πρώτη διεθνή κινηματογραφική ταινία για αυτό το θέμα. H ταινία μας ταξιδεύει από τα κοιτάσματα πετρελαίου της Αλάσκας μέχρι τις κοιλάδες του Καναδά και από το κέντρο αποφάσεων της Ουάσιγκτον μέχρι τις στέπες της Ναμίμπια, εξετάζοντας ένα από τα πιο επίκαιρα και κρίσιμα ερωτήματα της εποχής μας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/240788731

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και τον κ. Γιώργο Σταμπουλή, Επίκουρο Καθηγητή του ιδίου Τμήματος.

Σκηνοθεσία: Christian Tod / 53΄ / 2017 / Αυστρία, Γερμανία, με ελληνικούς υπότιτλους

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ Free Lunch Society, το CineDoc, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, προσφέρει 3 αντίτυπα του βιβλίου «Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία» του Γιάνη Βαρουφάκη,

Για να μπεις στην κλήρωση:

- Στείλε e-mail με το ονοματεπώνυμο σου και τον τίτλο του βιβλίου στο info@cinedoc.gr

- Ο διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα 20/11 στις 12:00 και τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=