ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας στο Μεταξουργείο

προβολή-ταινίας-στο-μεταξουργείο-260101

Με την ταινία «Η μητέρα μου», σε σκηνοθεσία Νάνι Μορέτι, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί αύριο Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στο Μεταξουργείο στην Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Πρωταγωνιστούν: Μαγκαρίτα Μπούι, Τζον Τροστούρο, Τζούλια Λατζαρίνι, Νάνι Μορέτι, Μπεατρίς Λαζαρίνι.

Με highlight της ταινίας έναν καρικατουρίστικα ξεκαρδιστικό Τζον Τορτούρο, ο Μορέτι ξαναγίνεται αυτοβιογραφικός και ξαναβρίσκει όχι μόνο τη χαμένη φόρμα του, αλλά και την ισορροπία ανάμεσα στο κωμικό και στο δραματικό, στην πραγματικότητα και στην (καλλιτεχνική) φαντασία, στη γλυκιά και στην πικρή όψη της ζωής.

Η Margherita (Margherita Buy) είναι σκηνοθέτης, μητέρα, κόρη κι αδελφή. Εν μέσω πολλών και ξεστρατισμένων προσωπικών υποθέσεων, θα προσπαθήσει να γυρίσει την καινούργια της ταινία, ένα φιλμ με πολιτικίζουσα χροιά που θέλει μια ομάδα εργαζομένων να επαναστατούν, όταν το αφεντικό αποφασίσει να προβεί σε απολύσεις. Πασχίζοντας να βρει τις ισορροπίες μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, άλλοτε παλεύοντας με τα καπρίτσια του εξ Αμερικής πρωταγωνιστή της και άλλοτε με τα πρώτα σκιρτήματα της ερωτοχτυπημένης έφηβης κόρης της, η Margherita θα συνειδητοποιήσει ότι τα περιρρέοντα προβλήματα της τωρινής της κατάστασης μικρή σημασία έχουν μπροστά στον αναπόφευκτο θάνατο της μητέρας της.

Κρατώντας για τον εαυτό του τον ρόλο του αδελφού, o Moretti εκφράζει εμφανώς –τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος– τις προσωπικές του εμπειρίες από τον θάνατο της μητέρας του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Habemus Papam, χρησιμοποιώντας εδώ τη μεστή ερμηνεία της Buy προκειμένου να διηγηθεί σε μεγάλο βαθμό τη δική του ιστορία.

Εν κατακλείδι, το «Mia Madre» είναι μια ταινία που τοποθετεί και πάλι τον Moretti στον χάρτη των σκηνοθετών, το έργο των οποίων θέλουμε να βλέπουμε συχνότερα, κατασκευάζοντας μια γλυκόπικρη, αυτοαναφορική ταινία για τον αγώνα του δημιουργού, τις δυσκολίες, αλλά και τις μικρές, καθημερινές του νίκες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου