«Ο πατέρας» επιστρέφει

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-07, 13:06:03
«Ο πατέρας» επιστρέφει

Στον Βόλο θα παρουσιαστεί το αθάνατο αριστούργημα του Στρίντμπεργκ «Ο πατέρας» σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου, στο θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, Κουταρέλια 111 & Ρήγα Φεραίου, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 9μ.μ., το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 9μ.μ. και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 7.30μ.μ., με τον Γιώργο Βούρο στον ομώνυμο ρόλο.

Από το 1956 (με τους Αλέξη Μινωτή και Κατίνα Παξινού) έχει να παιχθεί ο εμβληματικός «Πατέρας» του Στρίντμπεργκ στον Βόλο, και παρουσιάζεται από το Λαϊκό Θέατρο Γιώργου Βούρου. Πρόκειται για θρυλική παράσταση που παίζεται με μοναδική επιτυχία επί πέντε ολόκληρα χρόνια στην Αθήνα.

Μια θανάσιμη αναμέτρηση ανάμεσα στον Ιλαρχο Αντολφ, λοχαγό του Ιππικού και ιδιοφυή επιστήμονα, και τη σύζυγό του Λάουρα, με αφορμή την ανατροφή και μόρφωση της κόρης τους Βέρθας. Η υπόθεση παίρνει πολύ σοβαρή τροπή όταν η Λάουρα υποβάλει στον άντρα της πως ίσως δεν είναι αυτός ο φυσικός πατέρας του παιδιού τους...

Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου. Σκηνοθεσία, διδασκαλία ρόλων, σκηνικά, κοστούμια, μουσική επιμέλεια, φωτισμοί: Γιώργος Βούρος. Βοηθός σκηνοθέτη Αναστασία Μιχαλούδη. Παραγωγή: Λαϊκό Θέατρο Γιώργου Βούρου.

Παίζουν: Γιώργος Βούρος (Ιλαρχος Αντολφ), Αναστασία Μιχαλούδη (Λάουρα), Δήμος Μυλωνάς (Γιατρός), Γιώργος Βούτος (Πάστορας), Ελένη Γιαννιού (Παραμάνα), Σταυρούλα Σδράνη (Βέρθα), Θάνος Μαγιάκος (Νιεντ).

Οι τιμές εισιτηρίων είναι 10 ευρώ και 8 ευρώ. Ισχύουν ατέλειες ηθοποιών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=