ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία στο Ανάκτορο Δημητριάδος

συναυλία-στο-ανάκτορο-δημητριάδος-341056

Καλλιτεχνικό γεγονός αποτελεί για την πόλη η συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, που συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στο Αρχαίο Ανάκτορο της Δημητριάδος στα Πευκάκια Βόλου, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 9 η ώρα το βράδυ.

Από την Καμεράτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά θα παρουσιαστεί «Η λαϊκή αγορά», ένα από τα σημαντικότερα έργα του κορυφαίου έλληνα συνθέτη, σε ενορχήστρωση του Νίκου Κυπουργού με τραγουδιστές τους γνωστούς ερμηνευτές του χατζιδακικού έργου, την Έλλη Πασπαλά και τον Ηλία Λιούγκο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη καλλιτεχνική αναβίωση 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου τον Δεκέμβριο του 1987.

Στη συγκεκριμένη συναυλία θα ακουστούν 20 από τα 30 τραγούδια που γράφτηκαν την περίοδο 1959-1975, και τα οποία συγκίνησαν και μεγάλωσαν τις επόμενες γενεές. Συμμετέχουν οι μουσικοί της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου: Απόστολος Μητράς, Άντζελα Μπατίστα και Ασημίνα Χατζηαγγελάκη (βιολί), Γιώργος Σκίμπας και Βασιλική Αλεξίου (βιόλα), Θέμης Βαγενάς και Πέτρος Κανάνα (βιολοντσέλο), Νάνση Χατζή (κοντραμπάσο), Πέτρος Παππάς (φλάουτο), Στέλιος Κοτρώτσιος (κλαρινέτο), Έφη Μηνά (κόρνο), Κωνσταντίνος Γράβος (τρομπέτα), Αργύρης Μπατσκίνης και Μαρία Ζουμπέκη (κιθάρα), Ανίτα Λεφάκη (πιάνο) και Ανέστης Λουλούδης (μαντολίνο). Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δ.Ω.Β. Ανδρέα Μιμαίο. Η σκηνική επιμέλεια ανήκει στον ηθοποιό – σκηνοθέτη Γρηγόρη Γαλάτη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου