ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Συνυπάρξεις» τέχνης

συνυπάρξεις-τέχνης-352280

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Πάου, που φέτος τιτλοφορείται «Συνυπάρξεις», παραπέμποντας στις ποικίλες μορφές συνύπαρξης που σηματοδοτεί η πρωτοβουλία ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος να διοργανώσει μια μουσική και εκπαιδευτική δράση στο Πήλιο, που περιβάλλει δημιουργικά την έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Βόλο.

Το Φεστιβάλ Πάου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα διαρκέσει από σήμερα Παρασκευή 18 Αυγούστου έως τις 28 Αυγούστου στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πάου Αργαλαστής, και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Ερευνών και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η κ. Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων, μέλος ΕΕΠ του Π.Θ. Για την υλοποίηση του φεστιβάλ σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά των συνεργατών και μελών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 συναυλίες: 18, 19 και 20 Αυγούστου στις 21.00, 24, 25, 26, 27 και 28 Αυγούστου στις 21.00, και επιπλέον τέσσερα ανοιχτά σεμινάρια από τις 21 έως τις 23 Αυγούστου. Τόσο οι συναυλίες όσο και τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα Παρασκευή 18/8, πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, στις 9 το βράδυ, στο πρώτο μέρος ο Ε. Ζάχος-Παπαζαχαρίου εθνολόγος – ανθρωπολόγος και συγγραφέας θα μιλήσει για τη Μονή Πάου και το Βυζάντιο, ενώ στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος, η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής που ξανασυναντήθηκαν καλλιτεχνικά μετά από μια εικοσαετία, συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά την πετυχημένη συνεργασία τους, μετά την αίσθηση που έκαναν οι συναυλίες τους την περασμένη περίοδο, και με τη σύμπραξη του νέου κιθαριστή Γιώργου Τοσικιάν, ως μουσικό σύνολο πλέον θα εκφράσουν μουσικά τα όνειρα, τις ελπίδες και τους καημούς της ψυχής, δημιουργώντας σε κάθε τους παράσταση μια μοναδική σχέση με το κοινό, όπως στις παλιές μπουάτ του ’60. Τόσο οι συναυλίες όσο και τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. Για κρατήσεις θέσεων και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6931818614, κ. Νατάσα Αμπατζή και στο http://paoufestival2017.weebly.com/

Αύριο, Σάββατο 19/8 στο πρώτο μέρος «Γιώργος Ταμπάκης και Σταύρος Παργινός duo» και στο δεύτερο «Smokin’ Blueς» με τους Δημήτρη Δεμίρη, κιθάρα, Παναγιώτη Δεληγιάννη, φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα, Θοδωρή Τριανταφύλλου, cajon, Μάριο Σπηλιωτόπουλο, μπάσο. Συμμετέχουν: Μαρία Θωίδου και μέλη των Μουσικών Συνόλων του Π. Θ.

Μεθαύριο Κυριακή 20/8 στο πρώτο μέρος: «Βυζαντινά κρατήματα και παλατιανές μουσικές από την Πόλη», Αχιλλέας Τίγκας (νέι), Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε). Ιντερμέτζο «Μικρό ιδανικό όνειρο – Μια σύντομη περιπλάνηση στο ανέφικτο με νότες» Νικόλας Σπανός (φωνή, κοντρατενόρος). Στο δεύτερο μέρος Ειρήνη Μαύρου (πιάνο), Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο), «FF duet» Κατερίνα Φωτεινάκη (φωνή, κιθάρα), Εύη Φιλίππου (κρουστά).

Την Πέμπτη 24/8 στο πρώτο μέρος «Σπουδή πάνω στο ακομπανιαμέντο του λυρικού θέματος», Ωροτρόφοι Τραγουδιστές, Barbara Sauter, βιολί, τραγούδι, Μαρία Θωίδου, τραγούδι, Χάρης Γ. Καβαλιεράτος, αφήγηση, κιθάρα, ξύλινες κούκλες. Δεύτερο μέρος «Από το μπαρόκ στο παραδοσιακό βιολί», Σίμος Παπάνας, βιολί , Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί.

Την Παρασκευή 25/8 στο πρώτο μέρος «Ήχοι από κλαρίνο», Σταύρος Κουσκουρίδας, κλαρίνο στο δεύτερο μέρος «People of the Wind», James Wylie, σαξόφωνο, Fausto Sierakowski, σαξόφωνο, Αλέξανδρος Ριζόπουλος, κρουστά.

Το Σάββατο 26/8 πρώτο μέρος «Η Κάρμεν του Χειμώνα», Μαρία Θωίδου και το «Πέταγμα της Φωνής», δεύτερο μέρος «Βouche Fermée», Δώρα Αλεξιάδου, βιολί, Μαρία Γούβαλη, σαξόφωνο, Σταυρούλα Μαύρου, κιθάρα, Ηρώ Μενέγου, πιάνο, Πάνος Μπακάλης, ακορντεόν.

Την Κυριακή 27/8 στο πρώτο μέρος «Από το παραδοσιακό τραγούδι στο σμυρναίικο μινόρε», Ουρανία Λαμπροπούλου, σαντούρι, Μαρία Σίμογλου, τραγούδι. Στο δεύτερο μέρος «Αστικά ηχοτοπία του μεσοπολεμικού ρεμπέτικου», Ουρανία Λαμπροπούλου, σαντούρι, Ευγένιος Βούλγαρης, ούτι.

Την Δευτέρα 28/8 στο πρώτο μέρος «Ασιατική μουσική δωματίου», Θύμιος Ατζακάς, ούτι, Μιχάλης Κουλουμής, βιολί ιντερμέτζο. «Nυχτερινές αφηγήσεις» Κυριακή Δούδη, αφήγηση, Μαργαρίτα Λιτητάρη, κιθάρα, λαούτο, φωνή. Στο δεύτερο μέρος «Τομπουρλίκα» Παντελής Χατζηκυριάκος, φωνή, μπουζούκι, Γιάννης Αλεξανδρής, κιθάρα, φωνή. Είσοδος δωρεάν με κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6931818614.

Ανοιχτά σεμινάρια 20:00 – 22:00, Δευτέρα 21/8 Βυζαντινά κρατήματα και παλατιανές μουσικές από την Πόλη, Αχιλλέας Τίγκας, νέι, Δημήτρης Τίγκας, βιολόνε.

Τρίτη 22/8 Τεχνική και ερμηνεία του κλασικού τραγουδιού, Νικόλας Σπανός, κοντρατενόρος.

Τετάρτη 23/8 Τεχνικές και αυτοσχεδιασμοί στο μπαρόκ και το παραδοσιακό βιολί, Σίμος Παπάνας, βιολί, Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί. Δωρεάν συμμετοχή, δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6931818614.

Εκθεση ζωγραφικής από σήμερα Παρασκευή 18/8 – Δευτέρα 28/8, με την ενότητα έργων του Λάκη Μουρατίδη, «Εικόνες συσκευασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου