ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διήμερο φεστιβάλ πιάνου

διήμερο-φεστιβάλ-πιάνου-367591

Αρχίζει σήμερα, Κυριακή 6 Αυγούστου, το 3o διήμερο φεστιβάλ πιάνου με τίτλο «Piano στο Αλώνι» που κορυφώνεται στην αυριανή πανσέληνο. Πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ πιάνου με διεθνώς βραβευμένους νέους σολίστ, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λεϊμονή.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με επιτυχία το 2015 με αφορμή τα πολλά χρόνια καλλιτεχνικής πορείας του θεάτρου και την επιμονή για εκδηλώσεις υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα που πιστά υπηρετεί. Σημαντικό επίσης ρόλο έχει η θέση του θεάτρου «Αλώνι» που είναι μοναδική. Χτισμένο σε μια κατάφυτη πλαγιά του Πηλίου, σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό του Αγίου Γεωργίου Νηλείας, μαγεύει -εκτός από την ακουστική του- με την απαράμιλλη θέα του στον Παγασητικό, κάνοντας ακόμα πιο μαγικές τις νύχτες του Αυγούστου. Είναι το μοναδικό λιθόκτιστο θέατρο του νομού Μαγνησίας, και κάθε καλοκαίρι προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες από πολλά μέρη. Φέτος, θα απολαύουμε για τρίτη φορά, εκτός από τις μουσικές συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις, ένα ιδιαίτερο μουσικό διήμερο νέων ερμηνευτών πιάνου, διεθνώς βραβευμένων.

Διοργανώνεται ειδικά για να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους πιανίστες να αναδείξουν την τέχνη τους, να μοιραστούν το ταλέντο τους με το κοινό, καθώς και να ζήσουν μαζί του την ομορφιά της μουσικής, σε αυτό το μαγευτικό θέατρο που φιλοξενεί ιδανικά ερμηνείες έργων των μεγάλων μουσουργών χάρη στην εξαιρετική ακουστική του. Ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο αναβιώνει και η πλούσια καλλιτεχνική κληρονομιά αυτού του τόπου, όπου στο πέρασμα των αιώνων οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την ευρωπαϊκή μουσική, αφού κάθε αρχοντικό διέθετε το δικό του πιάνο.

Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ακόμη ένα διήμερο ρεσιτάλ πιάνου στη πανσέληνο του Αυγούστου από νέους σολίστ, που έχουν κατακτήσει ήδη από τη νεαρή τους ηλικία πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή πρώτα βραβεία και διακρίσεις, με εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, υπόσχοντας πολλά, καθώς το πολύ νεαρό της ηλικίας και τα επιτεύγματά τους επιβεβαιώνουν το εξαιρετικό τους ταλέντο.

Σήμερα Κυριακή 6 Αυγούστου στις 9μ.μ. θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο η πολύ νεαρή ξεχωριστού ταλέντου Μυρσίνη Κάγκαρλη, η οποία συνθέτει μουσική από οκτώ χρονών. Έργα της έχει ερμηνεύσει σε διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, στη Βιέννη και στο Salzburg της Αυστρίας, και η νεαρή Νορβηγίδα Gabrielle fougner Okland με πολλά πανελλήνια και διεθνή βραβεία. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει έργα Βeethoven, Chopin, Schubert, Moszcowski, Mendelssohn. Επιπλέον θα παίξουν μαζί τη μικρή νυχτερινή μουσική του Μότσαρτ.

Αύριο Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 9μμ στη μεγάλη πανσέληνο, θα ερμηνεύσουν έργα για σόλο πιάνο οι νέοι με διεθνείς διακρίσεις και εμφανίσεις Σταύρος Δρίτσας και Χρίστος Καραβασίλης. Η αυξανόμενη συναυλιακή δραστηριότητά τους περιλαμβάνει ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο.

Έδρα του Σταύρου Δρίτσα είναι το Λονδίνο. Ηχογράφησε για πρώτη φορά σε ηλικία 16 ετών για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, και έκτοτε έχει ηχογραφήσει έργα Bach, Beethoven και Chopin για τον σταθμό.

Ο Χρήστος Καραβασίλης συμμετείχε στη Μουσική Ακαδημία Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας, στην τάξη του παγκοσμίου φήμης Σολίστ Πιάνου και παιδαγωγού Olivier Gardon, αποσπώντας υποτροφία για τις εξαιρετικές για την ηλικία του επιδόσεις, έδωσε ατομικό Ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κέρδισε το Α’ Βραβείο στον 5ο Dionysia Trust διαγωνισμό Πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής. Θα παίξουν ατομικά ένα απαιτητικό και ατμοσφαιρικό πρόγραμμα με έργα των Beethoven και Chopin.

Το θέατρο Αλώνι βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στο Πήλιο. Τιμή εισιτηρίου: 7 Ευρώ. Πληροφορίες www.theatroaloni.gr και 6973339142.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου