ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κορυφαία μουσική διαδρομή

κορυφαία-μουσική-διαδρομή-415753

Είναι πια παράδοση για το Μουσικό Σχολείο Βόλου αλλά και για την ίδια την πόλη, η κάθε σχολική χρονιά να τελειώνει με μια μεγάλη συναυλία του σχολείου, μια συναυλία που είναι γιορτή αλλά σηματοδοτεί και το τέλος ακόμη μίας δημιουργικής και γόνιμης χρονιάς.

Φέτος το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει κάθε λόγο να δώσει μια διάσταση ακόμη πιο εορταστική, διότι η συναυλία του είναι και επετειακή. Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το σχολείο, είκοσι χρόνια συλλογικού έργου, μια πορεία λαμπρή και ανοδική.

Για τον λόγο αυτό, αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου στις 9.30μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» το Μουσικό Σχολείο θα δώσει μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική διαδρομή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Πρόκειται για μια καταξιωμένη καλλιτέχνιδα που δε δίστασε να δοκιμαστεί σε διαφορετικά μουσικά είδη, απέφυγε την ασφαλή πεπατημένη, αρνήθηκε τη μανιέρα και την τυποποίηση και δικαιώθηκε πανηγυρικά σε κάθε της τόλμημα. Στερεή βάση σε κάθε της κίνηση, το αδιαπραγμάτευτο ταλέντο και η σκληρή δουλειά και προετοιμασία.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη γίνεται έτσι ένα εξαιρετικό πρότυπο και πηγή έμπνευσης για τη νεότερη γενιά. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, μελέτησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το έργο της κορυφαίας ερμηνεύτριας, όπως έχει καταγραφεί στην ελληνική δισκογραφία.

Η μουσική διδασκαλία του «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον», «Στην Άλλη Ζωή (Σαντορίνη)», «ο έρωτας στο Αρχιπέλαγος» αποτέλεσαν το αντικείμενο μελέτης στο μάθημα των Μουσικών συνόλων. Η μαθητεία εξάλλου στα τραγούδια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη έφερε τους μαθητές σε επαφή με σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς όπως οι Λίνα Νικολακοπούλου, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Στέφανος Κορκολής, Γκόραν Μπρέγκοβιτς, κ.ά.

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει προσκαλέσει την κ. Πρωτοψάλτη σ’ αυτή τη συναυλία την αφιερωμένη στην ίδια, πρόσκληση που έγινε αμέσως αποδεκτή με συγκίνηση. Η παρουσία της θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για το σχολείο και ηθική επιβράβευση των μαθητών.

Ο Ζαφείρης Κουκουσέλης έκανε την ενορχήστρωση των κομματιών και θα διευθύνει την ορχήστρα του σχολείου. Υπεύθυνες της διδασκαλίας της χορωδίας και των σολίστ είναι η Κερασία Σιάρα και η Ιωάννα Χατζάκη.

Η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης συναυλίας, με ορχήστρα, σολίστ και χορωδία έγινε εφικτή χάρη στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, ο οποίος ανέλαβε την παραγωγή της.

Πληροφορίες – προσκλήσεις στη γραμματεία του σχολείου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα, τηλ 24210-71096.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου