ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραστάσεις στην πόλη

παραστάσεις-στην-πόλη-422927

Σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που φιλοδοξεί να εκλάβει μελλοντικά διεθνείς διαστάσεις αποτελεί το 2ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, το οποίο άνοιξε αυλαία προχθές, με στόχο να μετατρέψει ανοιχτούς και κλειστούς χώρους της πόλης σε μια μεγάλη σκηνή έως και τις 9 Ιουλίου.

Θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, εικαστικές και φωτογραφικές εγκαταστάσεις, μουσικά δρώμενα, ερευνητικές και πειραματικές παραστάσεις, εργαστηριακά σεμινάρια και παιδαγωγικά προγράμματα, μετακλήσεις από το εξωτερικό περιλαμβάνει ο κύκλος δράσεων που διοργανώνονται από το «Θέατρο της Εμπειρίας» με τη στήριξη του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι η περιοχή του Αναύρου, των Παλαιών, η οδός Αθανασίου Διάκου μέχρι το Σπίρερ, και από εκεί μέχρι τις αποβάθρες του τελωνείου κι ακόμη στο Αχίλλειο και τον ΟΛΒ μέχρι τη Στοά Ματσάγγου, με ποικιλία δράσεων, προτάσεων και θεαμάτων που απευθύνονται σε όλους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου την παράσταση «Joan of mArc», από την ομάδα «Splish-Splash» στην Παλιά Ηλεκτρική, 21:00, είσοδος 10 ευρώ. Παράλληλα θα παρουσιαστεί το «Άσπρο-μαύρο» του Γιάννη Ζαμπαρδίκου στο Θέατρο «Αχίλλειο», 22:30, είσοδος 5 ευρώ.

Η θεατρική ομάδα Splish-Splash pantomime + more μεταφέρει στη σκηνή την ιστορία της «Ιωάννας της Λωραίνης» με έναν πρωτότυπο και σατιρικό τρόπο, υπό τον τίτλο «Joan of mArc». Κίνηση, έκφραση, μουσική, video προβολές και λεζάντες, δίνουν στο κοινό μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία. Γιατί η «Ιωάννα της Λωραίνης» ακούει φωνές και στο βωβό θέατρο.

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι: Johnny O, Ιωάννα Καμπυλαυκά, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Κυριακή Στούρου, σενάριο Johnny O, κοστούμια Constance Puyt, σκηνογραφία – Video προβολές – φωτογραφίες Κωνσταντίνος Οικονόμου, επιμέλεια κίνησης Ιωάννα Καμπυλαυκά, φωτισμοί Αποστόλης Τσατσάκος, επικοινωνία Γεωργία Σουβατζή. Παίζουν: Βασίλης Ζαϊφίδης, Ευγενία Μαραγκού, Βλάσης Πασιούδης, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Johnny O.

Η παράσταση «Ασπρο-Μαύρο» από το βιβλίο του Cormac MacCartly «The sunset Limited» παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Φυτά, σε σκηνοθεσία Ι. Ζαμπαρδίκου. Φώτα- ήχος: Χρ. Σχοινάς, σκηνικά – κουστούμια Ι. Ζαμπαρδίκος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ι. Ζαμπαρδίκος (Μαύρος), Β. Μηλατζής (Άσπρος).

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σήμερα 20 Ιουνίου στο Θέατρο Αχίλλειο, είσοδος 5 ευρώ, στις 29 Ιουνίου στο Καφέ Βιβλιοθήκη (Ερμού και Μεταμορφώσεως), 20:30, είσοδος ελεύθερη και 6 Ιουλίου στο Καφέ-Μπαρ Αφού, 20:00, είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου