ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ από τις φυλακές ανηλίκων Βόλου

προβολή-του-βραβευμένου-ντοκιμαντέρ-467993

Οι προβολές του CineDoc Βόλου ολοκληρώνονται την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ώρα 19.00, στο «Αχίλλειον» με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ο Πιο Μακρύς Δρόμος» της Μαριάννας Οικονόμου, που γυρίστηκε στις φυλακές ανηλίκων Βόλου. O Αλσαλέχ από τη Συρία και ο Τζασίμ από το Ιράκ, βρίσκονται κρατούμενοι στη φυλακή ανηλίκων του Βόλου με τη βαριά κατηγορία της διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Οι ιστορίες τους ξετυλίγονται στη φυλακή και στο δικαστήριο, αποκαλύπτοντας πώς νέοι αθώοι πρόσφυγες πέφτουν θύματα εξαναγκασμού των διακινητών, εμπλέκονται στη διακίνηση και τελικά καταλήγουν να εκτίουν βαρύτατες ποινές, ενώ οι ίδιοι οι διακινητές συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι. Αν το δικαστήριο αποφανθεί πώς οι Αλσαλέχ και Τζασίμ είναι ένοχοι, η ποινή φυλάκισής τους μπορεί να είναι 25 χρόνια. Κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσει ο μακρύς τους δρόμος.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ κα Μαριάννα Οικονόμου, τον κο Β. Αποστολάκη, διευθυντή στο Ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου, την κα Μαρία Καλαμίδα, κοινωνική λειτουργό των φυλακών και τον κο Κώστα Μάγο, Επίκουρο Καθηγητή του Π.Τ.Π.Ε. του Π.Θ. Στην παρέα θα είναι και ο κ. Ν. Πορτοκάλογλου, που έγραψε το μουσικό θέμα του ντοκιμαντέρ.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο φουαγιέ του “Αχίλλειον” με τη συνοδεία κρασιού και τύρου, χορηγίας της κάβας “μποτίλια” και του τυροκομείου-τυροπωλείου «Π. Καρακάνας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου