ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μελωδική βραδιά

μελωδική-βραδιά-505763

Τραγούδια από τον κύκλο Romancero Gitano σε ποίηση Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, μεταφρασμένη από τον Οδυσσέα Ελύτη και μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνευτούν από τη Μαρία Θωίδου στη φωνή και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη στην κιθάρα, σήμερα στις 9.30μ.μ. στην «Περισπωμένη».

Οι δύο καλλιτέχνες συνεργάζονται αρκετά χρόνια μαζί, καθώς και με το σχήμα «Τραγούδια που ζήσαμε». Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης έχει συνεργαστεί με τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , στα οποία είναι υπεύθυνη η Μαρία Θωίδου, σε δύο εξαιρετικά cd: «Η φάρσα του Άη Βασίλη», σε μουσική δική του (2014) και κείμενο Μαρίας Αναστασίου, και «Φέρε μαζί σου χρόνο» -αφιέρωμα στον στιχουργό Άλκη Αλκαίο (2016)- (κιθάρα και ενορχήστρωση).

Μαζί με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, θα ακουστούν ισπανικά τραγούδια που θα τραγουδήσει ο ίδιος ο κιθαρίστας, καθώς και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από τον Ματωμένο Γάμο σε ποίηση Λόρκα και τον Καπετάν Μιχάλη σε στίχους παρμένους από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη.

Οι δύο καλλιτέχνες διακρίνονται από μια έντονη εκφραστικότητα και διαθέτουν σημαντικές μουσικές περγαμηνές. Η ορμή του εξαιρετικού κιθαριστή συμπληρώνεται από την ευαισθησία της ξεχωριστής ερμηνεύτριας, η οποία είναι γνωστή για το ταλέντο και τις μουσικές της ευαισθησίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου