Φωτογραφική περιήγηση στο Αζερμπαϊτζάν

Τελευταία ενημέρωση: 2017-03-13, 18:45:59
Φωτογραφική περιήγηση στο Αζερμπαϊτζάν

Ο φωτογραφικός χειμώνας είναι ξανά κοντά μας  στο Καφέ 4 Εποχές και θα μας ταξιδέψει στον Καύκασο, στην καρδιά της πετρελαϊκής παραγωγής,  στο Αζερμπαϊτζάν, για να δούμε το Μπακού, την  ιστορική πόλη του πετρελαίου, που ζει τον απόηχο αλλά και την αναβίωση του πλούσιου  παρελθόντος της  στη σημερινή πραγματικότητα.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι μια καινούργια χώρα με ζωή μόλις ενός αιώνα… όμως η περιοχή έχει μακραίωνη ιστορία που ξεκινά από την εποχή των Σκυθών και των Μήδων. Ο Κύρος ο Β΄ και οι Αχαιμενίδες θα είναι οι πρώτοι κατακτητές για να ακολουθήσει ο Μέγας Αλέξανδρος, οι Σελευκίδες, η Ατροπατινή, οι Πάρθοι, για να έλθουμε μετά στη δημιουργία της Καυκασιανής Αλβανίας, η οποία θα γίνει αρχικά χριστιανική, διαχωρισμένη από την Αρμενία και θα είναι υποτελής αρχικά στους Ρωμαίους και στη συνέχεια στην Περσία των Σασσανιδών, μέχρι να έρθουν οι Άραβες και το σουνιτικό Ισλάμ. 

«Στην περιήγησή μας σ’ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι, θα επισκεφτούμε το Μπακού με τα μουσουλμανικά κάστρα του, την παλιά πόλη, τα κτήρια και τους δρόμους του πλούσιου παρελθόντος του από τον 19ο αιώνα, τη σοβιετική εποχή και την μοντέρνα μεταμόρφωσή του σε οικονομικό γίγαντα  του σήμερα. Θα δούμε επίσης τον ζωροαστρικό ναό της χερσονήσου του Άψερον και βέβαια τα πετρογλυφικά της κοιλάδας του Γκομπουστάν. Επίσης θα δούμε παλιές φωτογραφίες από τα αρχικά στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, εξόρυξης, μεταφοράς και εξαγωγής του πετρελαίου αλλά και φωτογραφίες από την ενδοχώρα» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Ένα ταξίδι διαφορετικό,  σε τόπο και σε   χρόνο, στο σήμερα και στο χθες,  ένα ταξίδι με εναλλαγές και εκπλήξεις, θα απολαύσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στη  φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη) σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 21.00. Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της λέσχης, Παύλος Καρανίκος.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=