ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περιήγηση στο θαυμαστό κόσμο των μανιταριών

περιήγηση-στο-θαυμαστό-κόσμο-των-μανι-549273

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιεί ο φορέας πολιτισμού της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος», στο πλαίσιο του θεματικού έτους, «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

Αντικείμενο τούτη τη φορά το αυτοφυές μανιτάρι και τίτλος: «Ο θαυμαστός κόσμος των μανιταριών». Η εκδήλωση που θα περιλαμβάνει ομιλίες, έκθεση βιβλίων και προϊόντων, ντοκιμαντέρ, παρουσίαση τρόπων μαγειρέματος και, τέλος, απόλαυση μαγειρεμένων μανιταριών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 19.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στις εγκαταστάσεις της Ι.Μ. Δημητριάδος στα Μελισσάτικα.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, δάσκαλος, συγγραφέας, μουσικός, βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην εκπαίδευση και την έρευνα, θα μιλήσει για το πρωτοφανές φαινόμενο μανιταροφιλίας και μανιταρογνωσίας, την πολιτισμική και ερευνητική – καταγραφική δραστηριότητα που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο την περιοχή των Γρεβενών.

Το 6ο Γυμνάσιο Βόλου, στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων, εκπονεί πρόγραμμα Αγωγής και Υγείας με θέμα: «Διατροφή και σωματική άσκηση» με συντονίστρια την κ. Βασιλική Πατσαρούχα, φιλόλογο, και συνεργάτιδες την κ. Δήμητρα Κούκιου, Γερμανικής φιλολογίας και Μαρία Γιαννουλή, Γαλλικής φιλολογίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, συμμετέχει, για μια ακόμη φορά, στις δράσεις κι εκδηλώσεις του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος», στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει στόχο να γνωρίσει το ευρύ κοινό τα άγρια μανιτάρια, που φύονται και στο βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, να μάθει να τα τρώει άφοβα και μέσα απ’ αυτή να δοθεί το έναυσμα για μια ήπια τοπική ανάπτυξη σε συνδυασμό και με την οικονομική δραστηριότητα.

Μετά το πέρας της ομιλίας και της παρουσίασης του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει από τον μανιταρομάγειρα Φώτη Παρασκευαΐδη, το «μεγαλύτερο τηγάνι», όπως αποκαλείται, επίδειξη μαγειρέματος μανιταριών, ο οποίος θα ετοιμάσει για τους παρευρισκόμενους εδέσματα με βάση τα άγρια μανιτάρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου