ΕΞΟΔΟΣ

Η δολοφονία πρόλαβε την αποκάλυψη

η-δολοφονία-πρόλαβε-την-αποκάλυψη-519250

Ενώ οι έρευνες για την αποκάλυψη της ταυτότητας των δολοφόνων του Σωκράτη Γκιόλια συνεχίζονται, τα ερωτηματικά γίνονται περισσότερα. Οι Αρχές ελπίζουν ότι κάτι θα βρουν στην ανάλυση των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου, ενώ χθες από τηλεοπτικά δελτία παρουσιάσθηκαν απειλητικά μηνύματα που είχε δεχθεί ο Σ. Γκιόλιας από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου μετά από σχόλια του για το θάνατο του 15χρονου Αφγανού από βόμβα στα Πατήσια.
Αίσθηση, όμως, προκάλεσε η δήλωση του δικηγόρου του Σ. Γκιόλια, Γ. Μαρακάκη, τη μέρα της δολοφονίας ότι «ο Σωκράτης έπρεπε να σκοτωθεί σήμερα», καθώς και ο ισχυρισμός του ότι «οι δολοφόνοι είχαν τη βιτρίνα του τρομοκράτη». Οι δηλώσεις αυτές, ενίσχυσαν την εκτίμηση ότι ο δημοσιογράφος ήταν έτοιμος να δημοσιοποιήσει κάποια αποκάλυψη που ενοχλούσε τους δολοφόνους του (ή τους ηθικούς αυτουργούς).
Χθες, στο blog που έχει ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος (crimesonair), αποκαλύπτει ότι ο Σ. Γκιόλιας είχε προαναγγείλει στο blog troktiko, αλλά δεν πρόλαβε να αναρτήσει λόγω της δολοφονίας του, ένα περιστατικό με έμπορο όπλων στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην Κατεχάκη. Συγκεκριμένα, ο Β. Χήτος αναφέρει:
«Το Crimes on air είναι σε θέση να γνωρίζει πως όταν ο Σωκράτης έγραφε για "διαπλοκή επιχειρηματία με Σώματα Ασφαλείας" αυτήν την αποκάλυψη εννοούσε. Πριν απο λίγες ημέρες γνωστός έμπορος όπλων επιχείρησε να μπεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να κάνει "δειγματισμό" όπλων. Δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ … βαρέθηκαν να μεταβούν μέχρι το κατάστημα του εμπόρου όπλων και του παρήγγειλαν -αν είναι δυνατόν- να φέρει όπλα για να διαλέξουν μέσα στην έδρα τους στην Κατεχάκη. Στο Αρχηγείο σήμανε συναγερμός όταν διαπιστώθηκαν χύμα τα όπλα στο αυτοκίνητο του ιδιώτη επιχειρηματία. Το θέμα έφθασε πολύ ψηλά γιατί στον έμπορο όπλων δεν είχε χορηγηθεί προκαταβολικά η προβλεπόμενη άδεια για τη μεταφορά των όπλων. Πόσο μάλιστα όταν τα όπλα αυτά βρέθηκαν μέσα στο αρμόδιο υπουργείο όπου είχε βρει πρόσφατα φρικτό θάνατο ο Υπασπιστής του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργος Βασιλάκης. Ο έμπορος όπλων μάλιστα με έδρα το Κορωπί παραπέμφηκε στο αυτόφωρο για παράβαση του νόμου 2168/93 [άρθρο 11 παρ. 2]. Ο Σωκράτης στην προαναγγελία του έκανε λόγο και για φωτογραφικό ντοκουμέντο που είχε καταφέρει να εξασφαλίσει. Αυτό φυσικά και δεν θα μπορούσε να σχετίζεται με τη δολοφονία του και τους δράστες που όπως κατήγγειλε ο δικηγόρος του Σωκράτη είχαν τη "Βιτρίνα" του τρομοκράτη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου