ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επίκαιρη θεατρική πρόταση

επίκαιρη-θεατρική-πρόταση-583321

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της νέας παραγωγής «Δάφνες και πικροδάφνες», του ΔΗΠΕΘΕ της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, που εντυπωσίασε το βολιώτικο κοινό, στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας.

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εμβληματικό έργο, σταθμό της ελληνικής μεταπολεμικής δραματουργίας, των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά. Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης για το 2016, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Οι τελευταίες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 21.15, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 20.00, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 21.15, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 20.00.

«Με τρόπο την απλότητα, προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε την με ακρίβεια νυστεριού θεατρική γραφή και να γευτούμε μαζί με τον θεατή την καθαρότητα και τη δύναμη αυτού του σπουδαίου έργου» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παράστασης. Η επιλογή του έργου ανήκει στον Γιάννη Νάπα, σκηνοθεσία Γρηγόρης Γαλάτης, σκηνικά-κοστούμια Ελένη Γεραλή, μουσική Κασσιανή Αμυγδαλίτση. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Νάνος, Γρηγόρης Γαλάτης, Περικλής Τσαμαντάνης, Θανάσης Ζέρβας.

Τέσσερις παθιασμένοι μικροκομματάρχες- παραγοντίσκοι, ένα χειμωνιάτικο βράδυ στην Τρίπολη, μαζεύονται και συζητούν για τις επικείμενες εκλογές. Φαντασιώνονται δύναμη κι εξουσία, «μέρες θριάμβου και δόξης», μέσω των διαφορετικών υποψηφίων που υποστηρίζουν, για να ξεφύγουν από ένα αδιέξοδο παρόν. Η συνεύρεσή τους μοιάζει με παιχνίδι τράπουλας, όπου όλα ποντάρονται, όλα παίζονται κι όλα επιτρέπονται. Και μέσα σ` όλα αυτά, κυρίαρχη θέση έχει μια γυναικεία μορφή, η οποία όμως δεν εμφανίζεται ποτέ στη σκηνή. Ενσαρκώνει τον ανεκπλήρωτο έρωτα, αλλά και μια οικονομική τάξη που δείχνει να ρυθμίζει τα πάντα, καθιστώντας τους τέσσερις άντρες απλές μαριονέτες. Κάτω από την επιφάνεια και πίσω από την ελαφράδα των καταστάσεων, σιγά – σιγά και ο ίδιος ο θεατής αντιλαμβάνεται πως πέρα απ’ αυτό που βλέπει, υπάρχει κάτι λιγότερο αστείο και περισσότερο επικίνδυνο.

Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο Δίαυλο (Τοπάλη 14) και στο τηλέφωνο 2421033692.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου